Ugrás a tartalomra

Weber: Tények és cselekedetek kellenek a Fidesz részéről

2019.03.20
21:04
2019.03.21
08:26
Forrás
Pannon RTV
Sajtótájékoztatót tartott az ülés után Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője is, aki azt mondta, nagyon intenzív délutánon vannak túl és nem volt egyszerű a döntés.

Az EPP csúcsjelöltje hozzátette, a Fidesznek a felfüggesztés ideje alatt semmilyen beleszólása nem lesz a Néppárt politikájába. Emellett létrehoznak egy háromtagú értékelő bizottságot is annak érdekében, hogy újraépítsék a bizalmat a Fidesz és a Néppárt között. A bizottságnak három tagja lesz, Herman Van Rompuy, az Európai Tanács előző elnöke, Wolfgang Schüssel volt osztrák kancellár és Hans-Gert Pöttering, az Európai Parlament volt elnöke. Weber hozzátette, a Fidesz kizárása nem került le az asztalról, ez továbbra is ott van, de előbb megvárják az értékelő bizottság döntését. Tények és cselekedetek kellenek a Fidesz részéről, hangsúlyozta Weber. Azt is megemlítette, hogy reggel beszélt Michael Igantieff-fel, a CEU rektorával, akivel arról beszélt, hogy lehet megoldás a CEU Magyarországon maradására. "Ez szintén reményt ad, hogy tudunk együtt dolgozni" - mondta Weber.

„Az Európai Néppárt úgy döntött, hogy felfüggeszti a Fidesz tagságát. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy nem jelölhet politikust az EPP különböző tisztségeire, nem vehetnek részt a tárgyalásokon, Orbán Viktor sem vehet részt az EPP csütörtöki, az Európai Unió csúcstalálkozóját szokásosan megelőző tanácskozásán, és a Fidesz nem szólhat bele az EPP jövőbeni politikai irányvonalának alakításába.”

Manfred Weber
Európai Néppárt

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.