Ugrás a tartalomra

Zaev: Átvertek a telefonbetyárok

2019.07.10
08:55
2019.07.10
09:01
Forrás
Szerbiai RTV
Nem fog lemondani tisztségéről Zoran Zaev, észak-macedón miniszterelnök, miután két ismert orosz humorista telefonbetyárkodásának áldozata lett.

Vlagyimir Kuznyecov és Alekszej Sztoljarov Petro Porosenko volt ukrán államfőnek és Jens Stoltenberg NATO-főtitkárnak adták ki magukat, így kínos kijelentéseket kicsalva Zaevtől. Az egyik beszélgetésben az ál-Porosenko azt mondja, hogy szívesen közvetítene a macedón ortodox egyház és a kostantinápolyi pátriárka között, aki az idén elismerte a független ukrán ortodox egyház létét. Az ál-Porosenko azt ígérte Zaevnek, ugyanezt szívesen elintézi Észak-Macedónia számára is 100 ezer euróért. Az észak-macedón ellenzék a hangfelvételek nyilvánosságra kerülése után lemondásra szólította fel a miniszterelnököt, ugyanakkor Zaev keddi sajtótájékoztatóján kijelentette: nem mond le azért, mert túlzottan őszinte volt.

Zoran Zaev
Észak-Macedónia

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.