Ugrás a tartalomra

Zágráb a legerélyesebben elítéli Vojislav Šešelj civilizálatlan és elfogadhatatlan tettét

2018.04.18
19:27
2018.04.18
20:36
Forrás
Pannon RTV
Elítéli a horvát zászló megtaposását, valamint azt, hogy tiszteletlenül bánt a horvát nemzeti jelképekkel, sértegette a horvát küldöttséget.

Vojislav Šešelj viselkedésén nem lehet átsiklani - szögezte le Gordan Jandroković. A horvát parlament elnöke hozzátette Zágrábban sajtótájékoztatót tartanak az esettel kapcsolatban.

Gordan Jandroković, horvát parlamenti elnök: „Azzal a szándékkal jöttünk ide, hogy lépést tegyünk a Horvátország és Szerbia közötti viszony javításában. Jól indult, két nagyon jó megbeszélést tartottunk, ekkor történt a Šešelj-féle incidens. Úgy gondolom, hogy ez olyan dolog, amelyen nem lehet és nem is akarunk átsiklani, és ezért döntöttünk úgy, hogy megszakítjuk a látogatásunkat és visszatérünk Zágrábba.”

Szerbia
Horvátország
Vojislav Šešelj
Gordan Jandroković

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.