Ugrás a tartalomra

Zajlanak az előkészületek a gyorsvasút Újvidéktől Pirosig tartó szakaszán

2022.05.10
13:24
Forrás
Közlemény
Az épülő gyorsvasút Újvidék-Szabadka szakaszán munkálatokat végző kínai China Railway International és a China Communications Construction konzorcium képviselőivel találkozott Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke.

Jelenleg az Újvidéktől Pirosig vezető alsó szakaszon a meglévő infrastruktúra lebontásán dolgoznak. A tervek szerint június első napjaiban a gyorsvasút építési munkálatai a teljes szakaszon elkezdődhetnek. A tartományi kormány minden forrást rendelkezésre bocsátott, hogy hozzájáruljon és támogassa ennek a projektnek a megvalósítását - mutatott rá Mirović.

A gyorsvasút Újvidéktől Kelebiáig tartó szakasza 108 kilométer hosszú lesz, 11 állomással és egy megállóhellyel.

Újvidék
gyorsvasút
Igor Mirović

Most

14:41

Halásztelki fúvósok koncerteztek Belgrádban

A Bocskai István Református Oktatási Központ Fúvós Együttese mutatkozott be a belgrádi Collegium Hungaricumban. A Magyarországról érkező fiatalok egyórás koncertet tartottak a szerb fővárosban működő magyar kulturális központban.
14:34

Elkezdődött a TeátrumHíd Fesztivál

A programot zenei-összművészeti est, pódiumbeszélgetések is színesítik, és a fesztivál ideje alatt kiállítják a szervezők által középiskolások számára meghirdetett rajzpályázat legjobb alkotásait is.
13:04

Nehézbombázót lőtt le Ukrajna

Ukrajna pénteken lelőtte az orosz légierő egyik Tupoljev Tu-22M szuperszonikus nehézbombázóját a dél-oroszországi Sztavropol régióban – közölte Kijev.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.