Ugrás a tartalomra
Tanjug/Zoran Zestic

Zajlik a politikai pártok közötti párbeszéd

2021.04.28
19:00
Forrás
Szerbiai RTV
Zajlik a politikai pártok közötti párbeszéd a szerbiai Köztársasági Képviselőházban.

A megbeszélésen részt vesz Aleksandar Vučić szerb államfő, a Szerb Haladó Párt elnöke is. A politikai pártok képviselői zárt ajtók mögött tárgyalnak. Az ülésen részt vesznek a kormánypártok képviselői, így Kovács Elvira is a Vajdasági Magyar Szövetség részéről. Emellett az ellenzéki pártok is jelen vannak a tárgyaláson. Összesen egyébként 26 párt és politikai tömörülés vesz részt a párbeszédben. Mindenkinek tíz perce van arra, hogy felszólaljon és ismertesse álláspontját a soron következő választások lebonyolításával kapcsolatban. A megbeszélés nyilvánosság részvétele nélkül zajlik. Május 7-én azonban ismertetni kell a párbeszéd részleteit az Európai Parlament képviselőinek jelenlétében. A konzultációk első körének május végéig be kell fejeződniük, annak érdekében, hogy elég idő maradjon a szükséges törvényi és egyéb változtatások végrehajtására a választási folyamatban. 

Köztársasági Képviselőház
Aleksandar Vučić
Kovács Elvira

Most

22:06

Elfogadták a képviselők a jelentést

A köztársasági parlament képviselői közül 154-en szavaztak igennel, 23-an nemmel a Pristinával folytatott párbeszédről szóló jelentésre, amely a tavaly szeptembertől idén január közepéig terjedő időszakra vonatkozik.
21:17

Dr. Pásztor Bálint a koszovói jelentésről

A vajdasági magyarság érdeke is az, hogy béke és stabilitás legyen az országban, és ameddig Koszovó kérdése nem oldódik meg, addig Szerbia nem tud előre jutni sem az integráció, sem a gazdasági fejlődés útján.
21:11

Áthelyezik a belgrádi állatkertet

Majdnem kilencven évvel megalapítása után Belgrád közvetlen központjából egy szigetre helyezik át a belgrádi állatkertet annak érdekében, hogy a nándorfehérvári várnak is helyet adó Kalemegdan felkerülhessen az UNESCO világörökségi listájára.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.