Ugrás a tartalomra

Zajlik a Putyin-Biden virtuális csúcs előkészítése

2021.11.29
22:51
Forrás
MTI
Előrehaladott szakaszban van a virtuális csúcs gyakorlati előkészítése Vlagyimir Putyin orosz és Joe Biden amerikai elnök között - jelentette ki Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes újságíróknak Moszkvában.

Egyelőre nem személyes kapcsolatfelvételről van szó, de ez természetesen semmiképpen sem csökkenti az esemény jelentőségét, ez nem is kérdés. Különösen figyelembe véve a jelenlegi körülmények és problémák

Közölte: még nem tisztázott, hogy pontosan mikor és milyen formában tartják meg a tárgyalást. A helyettes tárcavezető szerint az eseményhez szükséges külügyi anyagok előkészítése "előrehaladott" állapotban van.

A Kommerszant című napilap korábban azt írta, hogy Vlagyimir Putyin orosz és Joe Biden amerikai alelnök az év vége előtt videokonferencia keretében, a jövő év elején pedig személyesen is találkozik. A két vezető eddigi egyetlen csúcstalálkozóját az idén június 16-án Genfben tartották meg.

Vlagyimir Putyin
Amerikai Egyesült Államok
Oroszország

Most

13:59, Frissítve: 14:26

Az amerikai nagykövettel tárgyalt dr. Pásztor Bálint

A vajdasági magyarság helyzetéről és lehetőségeiről is szó esett Dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és Christopher Hill, az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövete közös megbeszélésén, Szabadkán.

Népszerű