Ugrás a tartalomra

Zárolták Trump Facebook és Instagram oldalát

2021.01.08
11:50
Forrás
Szerbiai RTV
Meghatározatlan időre, de legalább január 20-ig zárolta a Facebook és az Instagram közösségi portál Donald Trump amerikai elnök oldalát – jelentette be a Facebook elnök-vezérigazgatója, Mark Zuckerberg a Capitoliumban történt események után.

A Facebook alapítója szerint Trump arra akarja használni ezeket a felületeket, hogy aláássa a hatalom békés és törvényes átadását. "Úgy véljük, túl nagy a kockázata annak, hogy az elnök ez alatt az időszak alatt továbbra is használja a szolgáltatásainkat" – írta Facebook-oldalán Mark Zuckerberg. Mint mondja, az Egyesült Államokban és az egész világon joggal háborodtak fel az emberek, amiért Trump a profiljait arra használta, hogy igazolja követőinek a Capitolium épületében elkövetett cselekedeteit, ahelyett, hogy elítélte volna. Zuckerberg közölte, hogy a kérdéses kijelentéseket eltávolították, mivel további erőszakot válthattak volna ki.

Donald Trump
Facebook
Instagram

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.