Ugrás a tartalomra
Tanjug/Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/Alexei Druzhinin

Zárt ajtók mögött tárgyal Macron és Putyin

2019-08-19
22:22
2019-08-19
22:31
Forrás
Vajdasági RTV
Megkezdődött Emmanuel Macron francia és Vlagyimir Putyin orosz elnök zárt ajtók mögötti egyeztetése. A francia államfő nyári rezidenciájában fogadta az orosz vezetőt.

Az orosz küldöttségben többek között helyet kapott Putyin több tanácsadója, valamint Szergej Lavrov külügyminiszter. Előzetes bejelentések szerint a két elnök megvitatja a szíriai, a líbiai és az ukrajnai biztonsági helyzetet, de kitér az iráni atomprogramra is.

Macron a tárgyalás előtt azt üzente, hogy Párizsnak és Moszkvának a nézeteltérések ellenére azon kell dolgozni, hogy közelebb hozzák egymáshoz Európát és Oroszországot, ezért, mint mondta, készen áll új kapcsolatrendszert kialakítani.

Putyin sajtótájékoztatóján rámutatott, hogy a feleknek közös célokat kell megfogalmazniuk, amelyek ma még elérhetetlennek tűnnek, de „az együttműködés elkerülhetetlenné válhat a jövőben” – fogalmazott.

Emmanuel Macron
Vlagyimir Putyin
Franciaország
Oroszország
tárgyalás
egyeztetés

Most

12:30, Frissítve: 12:36

Szigorúbb ellenőrzés az osztrák határon

A Szerbiában megjelent afrikai sertéspestis miatt az osztrák vámhatóság szigorúbb ellenőrzést rendelt el, a kór terjedésének megfékezése céljából. A vámosok elsősorban a személygépkocsikat ellenőrzik.
11:58, Frissítve: 12:05

Trópusi vihar sújtja Texast

Több mint ezer embert evakuáltak vagy mentettek ki csütörtökön az Egyesült Államokban a texasi Houston városából, amelyet az Imelda nevű trópusi vihar sújt.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.