Ugrás a tartalomra

Zárt ajtók mögött tárgyal Macron és Putyin

2019.08.19
22:22
2019.08.19
22:31
Forrás
Vajdasági RTV
Megkezdődött Emmanuel Macron francia és Vlagyimir Putyin orosz elnök zárt ajtók mögötti egyeztetése. A francia államfő nyári rezidenciájában fogadta az orosz vezetőt.

Az orosz küldöttségben többek között helyet kapott Putyin több tanácsadója, valamint Szergej Lavrov külügyminiszter. Előzetes bejelentések szerint a két elnök megvitatja a szíriai, a líbiai és az ukrajnai biztonsági helyzetet, de kitér az iráni atomprogramra is.

Macron a tárgyalás előtt azt üzente, hogy Párizsnak és Moszkvának a nézeteltérések ellenére azon kell dolgozni, hogy közelebb hozzák egymáshoz Európát és Oroszországot, ezért, mint mondta, készen áll új kapcsolatrendszert kialakítani.

Putyin sajtótájékoztatóján rámutatott, hogy a feleknek közös célokat kell megfogalmazniuk, amelyek ma még elérhetetlennek tűnnek, de „az együttműködés elkerülhetetlenné válhat a jövőben” – fogalmazott.

Emmanuel Macron
Vlagyimir Putyin
Franciaország
Oroszország
tárgyalás
egyeztetés

Most

08:07, Frissítve: 08:52

Napos, de hűvös idő

A 0 és 2 fok közötti délelőtti értékek után, a délután folyamán 11 fokig is felmelegedhet a levegő.

Népszerű

Álommunka, álombér?

Egyetlen napot sem kell várniuk, hogy munkát kapjanak, a fizetésük pedig több mint 200 ezer dinár is lehet. A felmérések szerint jelenleg a gépészmérnökök a legkeresettebbek a szerbiai munkaerőpiacon.