Ugrás a tartalomra
Tanjug/Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/Alexei Druzhinin

Zárt ajtók mögött tárgyal Macron és Putyin

2019-08-19
22:22
2019-08-19
22:31
Forrás
Vajdasági RTV
Megkezdődött Emmanuel Macron francia és Vlagyimir Putyin orosz elnök zárt ajtók mögötti egyeztetése. A francia államfő nyári rezidenciájában fogadta az orosz vezetőt.

Az orosz küldöttségben többek között helyet kapott Putyin több tanácsadója, valamint Szergej Lavrov külügyminiszter. Előzetes bejelentések szerint a két elnök megvitatja a szíriai, a líbiai és az ukrajnai biztonsági helyzetet, de kitér az iráni atomprogramra is.

Macron a tárgyalás előtt azt üzente, hogy Párizsnak és Moszkvának a nézeteltérések ellenére azon kell dolgozni, hogy közelebb hozzák egymáshoz Európát és Oroszországot, ezért, mint mondta, készen áll új kapcsolatrendszert kialakítani.

Putyin sajtótájékoztatóján rámutatott, hogy a feleknek közös célokat kell megfogalmazniuk, amelyek ma még elérhetetlennek tűnnek, de „az együttműködés elkerülhetetlenné válhat a jövőben” – fogalmazott.

Emmanuel Macron
Vlagyimir Putyin
Franciaország
Oroszország
tárgyalás
egyeztetés

Most

15:45, Frissítve: 15:56

Véget ért a kényszerszünet

Visszatértek az iskolapadokba a szerbiai diákok. Ez csaknem 137 és fél ezer általános iskolás diákot és 62 ezer középiskolás tanulót jelent Vajdaságban.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.
Helyszín

Holttestet találtak Óbecsén

Egy férfi holttestét találták meg ma reggel az óbecsei katolikus temető bejáratánál - írja a vajdasági közmédia.