Ugrás a tartalomra

Zavargásokba torkolltak az olasz tüntetések

2020.10.27
11:05
2020.10.27
11:19
Forrás
Euronews
Több olasz városban tartottak demonstrációkat hétfő este az olasz kormány új járványügyi korlátozó intézkedései ellen.

Nápolyban és Torinóban is békésen indult a tüntetés, de aztán tiltakozók üvegekkel dobálták meg a rendőröket, akik erre füstbombával válaszoltak.

Az étterem-tulajdonosok el vannak keseredve, mint mondják: a megélhetésük került veszélybe.

"Dolgoznunk kell, működtetni kell a gazdaságot... És fizetnünk kell az alkalmazottakat, el kell tartanunk a családjainkat. Nyolc éve üzemeltetem az éttermemet, nem akarok csődbe menni" - magyarázza Ivan Fontana torinói szakács.

"Erőteljes tüntetésekre lenne szükség. Este hatig nyitva lehetnék, de ma már négy órakor bezártam. Nincs vendég, az emberek félnek" - panaszkodik egy másik torinói étterem-tulajdonos,Sara Popolo.

Az új korlátozó intézkedések vasárnap léptek hatályba, miután Olaszországban a járvány kitörése óta regisztrált fertőzöttek száma meghaladta a félmilliót.

A szabályok értelmében 30 napra bezárják a mozikat, az edzőtermeket, este hat óra után pedig nem lehetnek nyitva az éttermek, a kávéházak sem.

Olaszország
tüntetés
zavargás
intézkedés
Covid
koronavírus
járvány

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.