Ugrás a tartalomra

Zelenszkij: Ideje érdemben tárgyalni a békéről

2022.03.19
15:20
2022.04.30
11:28
Forrás
Szerbiai RTV, telex.hu
Huszonnegyedik napja dúl a háború Ukrajnában. Azóta több mint 110 gyerek esett áldozatul - közölte az ukrán főügyész.

Az elmúlt időszakban több rakétatámadás is érte az országot. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Moszkvának üzenve elmondta, eljött az idő, hogy tárgyaljanak a békéről.

Rakétatámadás ért egy ukrajnai laktanyát, sajtóinformációk szerint akár száz halálos áldozat is lehet. Eközben a mariupoli színházból is menekítik az embereket, amelyet szintén megtámadtak. Egyelőre még nem tudni, hogy hányan veszthették életüket a sokak által búvóhelyként használt épületben. Eddig összesen 130 embert tudtak kimenekíteni.

Két rakéta érte Zaporizzsja városát, kilenc ember meghalt, 17-en megsérültek. A település polgármester-helyettese elmondta, az orosz csapatok napok óta aknavetőkkel, páncélosokkal, helikopterekkel és rakétákkal támadják a várost.

Volodimir Zelenszkij beszédében ezúttal Moszkvának és az orosz vezetésnek is üzent. Az ukrán elnök azt mondta, eljött az idő, hogy beszéljenek és érdemlegesen tárgyaljanak a békéről.

Eközben Olaf Scholz német kancellár ismét felszólította Vlagyimir Putyin orosz elnököt, hogy gondoskodjék a tűzszünetről az Ukrajna elleni háborúban. A két vezető csaknem egyórás telefonos beszélgetést folytatott. Olaf Scholz három követelést terjesztett elő, legyen mielőbb tűzszünet, javuljon a humanitárius helyzet és történjen előrelépés a konfliktus diplomáciai megoldásának keresésében.

halálos áldozatok
Volodimir Zelenszkij
Ukrajna
ukrajnai háború
Oroszország

Most

07:32

Máris itt a nyár?

25 fokos meleg vár ránk ma. Szerbia egyes részein, például Nišben és Kragujevacon akár 27 fok is lehet. A meleg levegő Észak-Afrika felől érkezik a térségbe.
07:17, Frissítve: 07:41

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.