Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Julia Nikhinson

Zelenszkij ígéretet tett a magukat megadó orosz katonáknak

2022.09.25
11:29
Forrás
Pannon RTV
Megadás esetén védelem alá kerülnek az orosz katonák, jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

Beszédét az Oroszország oldalán harcoló katonáknak intézte, és ígéretet tett arra, hogy a nemzetközi jogot betartva, emberségesen bánnak mindazokkal, akik leteszik a fegyvert. Arról beszélt, hogy megadásuk feltételei nem kerülnek nyilvánosságra, sőt azt sem tudja meg senki, hogy önként adták-e meg magukat vagy elfogták őket. Hozzátette, ha ők maguk nem akarják, nem küldik vissza őket Oroszországba. Jobb elmenekülni a bűncselekménynek minősülő mozgósítástól, mint súlyosan megsérülni és lebénulni - hangsúlyozta tévébeszédében Zelenszkij.

Volodimir Zelenszkij
orosz-ukrán háború

Most

20:59

Húszéves az Izida

December 3-a a fogyatékkal élők világnapja. A Közügyekben ennek kapcsán bemutattuk a bácsfeketehegyi Izida Anya és Gyermekvédelmi Társaságot, amely fennállásának huszadik évfordulóját ünnepli.
20:07, Frissítve: 21:07

A jövő ígérete az őssejtterápia?

Vannak, akik hisznek benne, mások szkeptikusok. Annyi bizonyos, hogy a technológia és az orvostudomány fejlődésével egyre több lehetőség nyílik a köldökzsinórvérből levett őssejtek felhasználására.
17:47, Frissítve: 17:52

Észak-Macedónia vette át az EBESZ soros elnökségét

Észak-Macedónia vette át Lengyelországtól az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) soros elnökségét a szervezet kétnapos külügyminiszteri konferenciájának pénteki záróülésén a lengyelországi Lódzban.
16:45, Frissítve: 16:53

Viszonylagos nyugalom van Horgoson

A helyiek egyelőre fellélegezhetnek, a szerb hatóságok akcióinak köszönhetően csak elvétve látni migránst a magyar határhoz közeli település utcáin.

Népszerű