Ugrás a tartalomra

Zelenszkij kétszer annyi szavazatot kapott, mint Porosenko

2019.04.01
08:34
2024.03.19
08:45
Forrás
MTI
Volodimir Zelenszkij humorista közel kétszer annyi szavazatot szerzett az ukrajnai elnökválasztás első fordulójában, mint Petro Porosenko hivatalban lévő államfő.

Zelenszkij a szavazatok 30,2 százalékát gyűjtötte össze, Porosenkóra a résztvevők 16,7 százaléka adta voksát – közölte az exit poll-felmérések eredménye után és a voksok negyven százalékának összeszámlálása alapján az UNIAN hírügynökség.

A harmadik helyen Julija Timosenko, a Haza párt jelöltje, volt miniszterelnök végzett a szavazatok 13,1 százalékával. A negyedik pedig Jurij Bojko ellenzéki jelölt lett 11,5 százalékkal. A többi jelölt hét százaléknál kevesebb szavazatot kapott.

A második fordulóban Zelenszkij és Porosenko méri össze erejét.

Ukrajna
elnökválasztás
Zelenszkij
Porosenko

Most

07:32

Máris itt a nyár?

25 fokos meleg vár ránk ma. Szerbia egyes részein, például Nišben és Kragujevacon akár 27 fok is lehet. A meleg levegő Észak-Afrika felől érkezik a térségbe.
07:17, Frissítve: 07:41

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.