Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Bebeto Matthews

Zelenszkij: Oroszország meg fogja semmisíteni a nemzetközi diplomáciát

2022.09.28
08:33
2022.09.28
17:10
Forrás
Tanjug, Index.hu
Oroszország képviselői által az ENSZ BT az erőszak zónájává vált - jelentette ki kedden Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén videóüzenetében.

Csak idő kérdése, míg Moszkva megsemmisíti az utolsó, még működő nemzetközi szervezetet is – fogalmazott az elnök. Az orosz erők által ellenőrzött ukrajnai térségek elcsatolása azt jelentené, hogy nincs többé miről tárgyalni Vlagyimir Putyin orosz elnökkel – jelentette ki Zelenszkij.

Hangsúlyozta, az Oroszországhoz való csatolásról szóló népszavazásokon "pisztollyal kényszerítették a voksolókat", az eredmények pedig már előre megvoltak.

Zelenszkij újabb szankciókat is szorgalmazott Moszkvával szemben, illetve Oroszország kizárását követelte az ENSZ-ből és a nemzetközi szervezetekből. Mindeközben rendkívüli állapotot rendelt el az Oroszországgal közös határán Lettország. Az intézkedés három hónapig marad hatályban a balti ország keleti kerületeiben, ideértve a határátkelőhelyeket, valamint a repülőtereket és vasútállomásokat is.

Volodimir Zelenszkij
Ukrajna
orosz-ukrán háború

Most

18:19, Frissítve: 20:23

Reök Iván nyomában

100 éve hunyt el Reök Iván vízügyi mérnök, királyi főmérnök, a szegedi Reök-palota építtetője, tulajdonosa, földbirtokos, aki Szeged és Horgos életében is nagy szerepet játszott.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.