Ugrás a tartalomra
Archív fotó

Željko Komšić: Koszovó egy független állam

2018-10-11
08:06
2018-10-11
11:58
Forrás
Szerbiai RTV
Željko Komšić még el sem foglalta pozícióját, de már arra törekszik, hogy Szerbiát provokálja - reagált Ivica Dačić a boszniai horvát politikus kijelentésére.

Koszovó egy független állam - jelentette ki Željko Komšić a Deutsche Wellnek adott interjújában. A háromtagú Bosznia-hercegovinai államelnökség újonnan megválasztott horvát tagja kifejtette, hogy azt szeretné, ha Szerbia és Koszovó ügye rendeződne és a két szomszédos ország között baráti viszony alakulna ki. Hozzátette: afelől nincs kétsége, hogy Koszovó egy független állam.

Željko Komšić még el sem foglalta pozícióját, de már arra törekszik, hogy Szerbiát provokálja - reagált Ivica Dačić a boszniai horvát politikus kijelentésére. Szerbia külügyminisztere kiemelte, Bosznia-Hercegovina nem ismerte el Koszovó függetlenségét, és amennyiben a Bosznia-hercegovinai államelnökség tagjai nem tartják tiszteletben Szerbia területi integritását, akkor az ellenlépésekhez vezethet - tette hozzá Ivica Dačić.

Bosznia-Hercegovina

Most

20:16, Frissítve: 20:29

Cserkészvezetőkre van szükség

A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség muzslyai közgyűlésén értékelték az elmúlt évet, és felvázolták a jövőre vonatkozó terveket.

Népszerű

Baleset történt Szabadkán

Baleset történt Szabadkán a Majsai-híd lábánál. Egy régebbi típusú Opel, valamint egy Fiat személygépkocsi ütközött össze, személyi sérülés nem történt.

További járatokat törölt a Subotica-trans

Amellett, hogy a szombati menetrend lesz érvényben, további járatkiesésekkel is számolni kell keddtől - áll a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat legfrissebb közleményében.