Ugrás a tartalomra
Archív fotó

Željko Komšić: Koszovó egy független állam

2018-10-11
08:06
2018-10-11
11:58
Forrás
Szerbiai RTV
Željko Komšić még el sem foglalta pozícióját, de már arra törekszik, hogy Szerbiát provokálja - reagált Ivica Dačić a boszniai horvát politikus kijelentésére.

Koszovó egy független állam - jelentette ki Željko Komšić a Deutsche Wellnek adott interjújában. A háromtagú Bosznia-hercegovinai államelnökség újonnan megválasztott horvát tagja kifejtette, hogy azt szeretné, ha Szerbia és Koszovó ügye rendeződne és a két szomszédos ország között baráti viszony alakulna ki. Hozzátette: afelől nincs kétsége, hogy Koszovó egy független állam.

Željko Komšić még el sem foglalta pozícióját, de már arra törekszik, hogy Szerbiát provokálja - reagált Ivica Dačić a boszniai horvát politikus kijelentésére. Szerbia külügyminisztere kiemelte, Bosznia-Hercegovina nem ismerte el Koszovó függetlenségét, és amennyiben a Bosznia-hercegovinai államelnökség tagjai nem tartják tiszteletben Szerbia területi integritását, akkor az ellenlépésekhez vezethet - tette hozzá Ivica Dačić.

Bosznia-Hercegovina

Most

11:03, Frissítve: 11:16

Eltűnt egy kislány

Egy kislány eltűnését jelentették a zentai rendőrségnek. Az apa közölte a hatóságokkal, hogy a 2009-ben született Csordás Erika ismeretlen irányba távozott az 1962-ben született A.T.-vel.
10:18, Frissítve: 10:33

Megérkezett az igazi ősz

Ma reggel borongós, szürke időre ébredhettünk. Mindez kitart egészen az előttünk álló hét közepéig. Az illetékesek fokozott figyelemre intik az autósokat a lehetséges csapadék és ködfoltok miatt.
10:08

Birkózó-vb: Várakozáson aluli kezdés

Nem jól indult szombaton a budapesti birkózó-világbajnokság a magyar keret számára. Veréb István, Molnár József és Gulyás Zsombor is meglepő vereséget szenvedett rögtön az első meccsén.
09:36

Jó a hozam, alacsony az ár

Vajdaságban 550 ezer hektárról takarították be a kukoricát. Az időjárási viszonyok kedveztek a növénynek és az aratásnak, de a kilogrammonkénti 14 dináros ár már nem igazán kedvező.

Népszerű

utcai látkép

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.

Eltűnt egy kislány

Egy kislány eltűnését jelentették a zentai rendőrségnek. Az apa közölte a hatóságokkal, hogy a 2009-ben született Csordás Erika ismeretlen irányba távozott az 1962-ben született A.T.-vel.