Ugrás a tartalomra

Zenta: A VMSZ hétből öt helyi közösségben többséget szerzett

2017.10.11
12:39
2024.03.19
08:51
Forrás
Pannon RTV
A VMSZ által támogatott jelöltlisták hét helyi közösségből ötben többséget szereztek az előzetes eredmények szerint.

A vasárnapi helyi közösségi választások volt a témája a Vajdasági Magyar Szövetség zentai szervezetének ma délelőtt megtartott sajtótájékoztatójának. Bogaras is azon falvak közé tartozik, ahol a vasárnapi helyi közösségi választásokon a VMSZ által támogatott jelöltlista szerzett többséget. Pósa Tamás, bogarasi alelnök, VMSZ: „Az eredmények mindenféleképpen pozitívnak tűnnek a Bogaras Helyi Közösségben, ugyanis a VMSZ által támogatott listán öt tanácstagot tudtunk delegálni a helyi közösségbe.”

A VMSZ zentai szervezetének elnöke elmondta, hogy a helyi közösségi tanácsok az első lépcsőfoka a döntéshozatalnak, egy hidat biztosítanak a polgárok és az önkormányzat között. Lőrinc Csongor, zentai elnök, VMSZ: „A Zentai Önkormányzat mindenféleképpen eddig is, és ezentúl is, partnerként tekint a helyi közösségek tanácsára. Ezt elmondhatjuk, és bizonyítékokkal szolgálunk. Ami még nagyon fontos az az, hogy ebben a pillanatban Zentán az összes helyi közösségben olyan összetétel alakult ki, ami megfelel az önkormányzati hatalom összetételének, vagyis úgy gondolom, hogy száz százalékosan partnerként együtt tudunk működni.”

Lőrinc Csongor elmondta, hogy 61 tanácstagi helyből 39 helyet a VMSZ által támogatott lista jelöltjei szereztek meg a zentai helyi közösségi választásokon. 

Zenta
VMSZ
helyi közösség
választások

Most

07:35

Érkezik a csapadék

A reggeli órákban Szerbia déli vidékein már esett, késő délutánra pedig az ország többi részén is megvastagszik a felhőzet. Késő délutánra Vajdaságba is megérkezhet a csapadék.
21:33, Frissítve: 21:53

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.