Ugrás a tartalomra

Žigmanov: A szerbiai horvátoknak garantált képviselői hely kell

2018.03.18
18:05
Forrás
Tanjug
Garantált köztársasági képviselői helyet kellene biztosítani a horvát nemzeti közösség számára Szerbiában a horvátországi mintára - jelentette ki Tomislav Žigmanov.

A Vajdasági Horvátok Demokratikus Közösségének elnöke Ana Brnabić szerb kormányfő nyilatkozatára reagált, amelyben a miniszterelnök arról beszélt, hogy szerinte nem kellene garantált képviselői helyeket biztosítani a Szerbiában élő nemzeti közösségeknek. Žigmanov szerint ez meglepő kijelentés volt Brnabić részéről, főleg annak fényében, hogy a régió országainak szerb nemzeti közösségei a garantált parlamenti hely intézményével érvényesítik érdekeiket.

Tomislav Žigmanov

Most

18:12, Frissítve: 18:17

Két nap alatt ezer kilométert repült egy mentett kis hattyú

Példa értékű összefogással és sikersztorival zárult a kis hattyú megmentése. A jeladóval ellátott kis hattyú a szabadon engedését követően egy hónapra, április 12-én útnak indult, a legfrissebb adatok alapján, jelenleg a Fekete-tengernél tartózkodik.
17:18, Frissítve: 19:33

Az éghajlatváltozás a méztermelésre is kihat

Az enyhe téli időjárás és az éghajlat változása a méhészeket is nehéz helyzetbe hozza. A méhészek elmondása szerint idén szokatlanul korán virágzásnak indult a repce és az akác, aminek hatására a méhek is idő előtt megkezdték munkájukat.

Népszerű