Ugrás a tartalomra

Zoran Ðinđić emlékmű épül Belgrádban

2018.03.12
11:51
Forrás
Pannon RTV
13 millió dinárt kap a főváros a szerb kormánytól erre a célra.

A szerb kormány döntött arról, hogy 13 millió dinárt utalnak át Belgrád városának a Zoran Ðinđić emlékmű elkészítésére, amellyel megvalósíthatják Aleksandar Vučić elnök javaslatát a műemlék felállítására. Az egykori miniszterelnök meggyilkolásának 15. évfordulóján több megemlékezés is volt. Ana Brnabić, Szerbia miniszterelnöke és kabinetjének tagjai, Ðinđić családtagjai, az általa vezetett párt és kormány képviselői koszorút helyeztek el a kormány épületénél, ahol megölték, valamint a temetőben, ahol nyugszik.

emlékmű
Belgrád

Most

19:03, Frissítve: 19:25

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.
16:14, Frissítve: 16:22

Kortárs kiállítás a Kortárs Galériában

Kortárs képzőművészek által adományozott alkotásokból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. Goran Despotovskival, Mihailo Vasiljevićel és a videólinken csatlakozó Részegh Botonddal Nela Tonković beszélgetett.
15:56

Adománydobozt, mobiltelefont is loptak

A szabadkai rendőrkapitányság munkatársai a zombori rendőrséggel együttműködve letartóztatták a 2001-es születésű szabadkai V.P.-t és az 1995-ben született Apatin környéki N.M.-et, minősített lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.