Ugrás a tartalomra

Zoran Đorđević: Visszavonják a nyugdíjcsökkentésről szóló törvényt

2018.09.06
08:29
2024.03.19
08:41
Forrás
Vajdasági RTV, Tanjug
Elfogadta a nyugdíj- és rokkantbiztosítási törvény módosításáról szóló tervezetet szerdán a Szociális-gazdasági Tanács. Ezzel hatályon kívül kerül majd az ideiglenes nyugdíjcsökkentési jogszabály.

Zoran Đorđević munkaügyi, foglalkoztatási és szociálpolitikai miniszter azt mondta, ennek a tervezetnek nincs egyetlen negatív pontja sem, és minden, amit ezzel előláttak, a nyugdíjasok javát szolgálja. A tárcavezető hozzátette, egyelőre nem szüntetik meg a levonást az idő előtti nyugdíjaztatás esetében. „Erre szükség van, mert egyébként gondok merülnének fel a nyugdíjalap működésében, ami nem érdeke sem az államnak, sem a dolgozóknak, sem a nyugdíjasoknak. Ilyen levonások az Európai Unióban is léteznek” – magyarázta Đorđević.

nyugdíjcsökkentés
Zoran Djordjevic

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.