Ugrás a tartalomra
koronavirus.gov.hu

107 új koronavírusos eset Magyarországon

2021.06.16
11:34
2021.06.16
11:40
Forrás
Pannon RTV
Magyarországon az elmúlt napon 107 új koronavírus-fertőzöttet igazoltak, és elhunyt 9 többségében idős, krónikus beteg. A külhoni magyarok már magyar igazolvánnyal is regisztrálhatnak a koronavírus elleni oltásra.

349 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 53-an vannak lélegeztetőgépen. A beoltottak száma 5 millió 363 ezer fő, közülük 4 millió 271 ezren már a második oltást is megkapták. Már több mint 32 ezer gyermeket regisztráltak oltásra a 12-15 éves korosztályból és több mint kétszázan már fel is vették az oltást.

MTI/Vasvári Tamás

A külhoni magyarok már magyar igazolvánnyal is regisztrálhatnak a koronavírus elleni oltásra - közölte a koronavirus.gov.hu. A közleményben kiemelték: minden magyar állampolgár, így a külhoni magyar állampolgárok is folyamatosan regisztrálhatnak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon oltásra, és május eleje óta 18 ezren ezt meg is tették. Mától pedig már a magyar igazolvánnyal rendelkezők is regisztrálhatnak - írták. Hozzátették: a regisztráció érvényesítése után - a külhoni magyar állampolgárokhoz hasonlóan - hamarosan nekik is lesz lehetőségük online időpontot foglalniuk.

koronavírus
Magyarország

Most

12:47

Falunapot ünnepel Majdány

Falunapot rendeznek Majdányon a helyi művelődési otthon nagytermében. Az esemény ma 19 órakor kezdődik, ahol többek között egy kiállítás is várja a látogatókat.

Népszerű