Ugrás a tartalomra

1183-ra változott az aktív fertőzöttek száma Magyarországon

2020.06.07
10:25
2020.06.07
10:49
Forrás
MTI, Hirado.hu
A koronavírus-járvány elleni sikeres védekezésnek köszönhetően a tömeges megbetegedéseket el tudta kerülni Magyarország, ugyanakkor továbbra is fontos az általános óvintézkedések betartása.

Újabb 18 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4008 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon. Elhunyt 1 idős, krónikus beteg. Ezzel 546 főre emelkedett az elhunytak száma, 2279-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1183 fő. Az aktív fertőzöttek 41 százaléka, az elhunytak 59 százaléka, a gyógyultak 48 százaléka budapesti. 386 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 21-en vannak lélegeztetőgépen.

A járványhelyzet enyhülésével folyamatosan oldják fel a korábbi korlátozásokat itthon és a környező államokban. A magyar-szlovák és magyar-osztrák határszakaszon tegnapra teljesen visszaállt a korábbi rend, azaz korlátozás nélkül lehet közlekedni valamennyi határátkelőn. Vasárnap reggel 8 órától  megszűntek azokat a korlátozások, amelyek a Magyarország és Németország közötti személyforgalomra eddig vonatkoztak. „Ez azt jelenti, hogy német állampolgárok szabadon beléphetnek Magyarország területére, és azok a magyar emberek, akik Németországból térnek haza, mentesülnek a karantén kötelezettség alól” jelentette be Szijjártó Péter magyar külügyminiszter. 

Miközben Közép-Európában egyre több, a járvány elleni védekezést szolgáló korlátozást oldanak fel, addig Nagy-Britannia további szigorításokat jelentett be: hétfőtől minden külföldről az országba érkezőnek kötelező a kéthetes karantén.

A koronavírus világszerte továbbra is naponta több mint százezer embert fertőz meg, ezért az óvintézkedések és az alapvető szabályok betartása továbbra is fontos.  Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) is módosította a szájmaszkviselésre vonatkozó ajánlását azzal, hogy a védőeszközök használatát különösen olyan helyeken javasolja, ahol nehézségekbe ütközik a távolságtartási szabályok betartása.

fertőzött
koronavírus
beteg

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.