Ugrás a tartalomra
police.hu/printscreen

131 határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

2020-08-10
07:17
2020-08-10
11:03
Forrás
MTI
A magyar Országos Rendőr-főkapitányság honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 31, szombaton 21, vasárnap 40 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel.

A román határszakaszon 39 embert fogtak el. Az elmúlt héten Magyarország területén 362 határsértőt tartóztattak föl, és kísértek vissza. A megelőző héten, július 27-étől augusztus 2-áig, ez a szám 473 volt. A román és horvát határszakaszon 89 embert fogtak el az elmúlt héten. Embercsempészés miatt 13 gyanúsított ellen indult eljárás - derül ki a rendőrségi összesítésből.

A korábbi időszakhoz képest jelentősen emelkedett a migránstömeg miatti fertőzési veszély - ezt már Bakondi György jelentette ki az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

A magyar miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója hangsúlyozta, nincsenek hiteles adatok arról, hogy ténylegesen hányan érkeznek, csak azokról, akik találkoznak a hatóságokkal. A migránsok számos olyan országon haladnak át vagy épp olyan országból indulnak, ahol magas fertőzöttség tapasztalható.

Bakondi szerint a helyzet úgy lenne megnyugtató az európai belső biztonság szempontjából, ha az illegális bevándorlókat még az EU külső határánál, esetleg még messzebb meg lehetne állítani. Véleménye szerint csak azokat a személyeket kellene Európába engedni, akik valóban politikai menedékjogra jogosultak, illetve a megfelelő egészségügyi szűrésen átestek.

Magyarországon egyébként 35 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 4731 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt három krónikus beteg, így az elhunytak száma 605 fő, 3525-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 601 fő, 61 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen.

migráns
határzár
Magyarország
Bakondi György

Most

12:12

Összefogásban az erő

Összefogott a jövő vasárnap tartandó oromhegyesi helyi közösségi választás mintegy 15 jelöltje, hogy önkéntes munkával megszépítsék az egyik helyi játszóteret.

Népszerű