Ugrás a tartalomra

1527-en vannak lélegeztetőgépen, oltják a kismamákat Magyarországon

2021.03.28
09:56
2021.03.28
11:38
Forrás
MTI, hirado.hu, hvg.hu
9082 új fertőzöttet regisztráltak Magyarországon egy nap alatt, a kismamák soron kívül, külön oltóponton kapják meg az első adagot a Pfizer vagy a Moderna oltóanyagából.

Magyarországon a járvány kezdete óta összesen 633 861 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 220 beteg, így az elhunytak száma 19 972 főre emelkedett - olvasható a koronavirus.gov.hu tájékoztatásában. Kórházban 11 805 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 1527-en vannak lélegeztetőgépen. A gyógyultak száma már csaknem 400 ezer, az aktív fertőzöttek száma pedig már majdnem eléri a 220 ezret.

Megkezdődött a várandós és még szoptató édesanyák oltása is Magyarországon. A kismamák soron kívül, külön oltóponton kapják meg az első adagot a Pfizer vagy a Moderna oltóanyagából. Az oltáshoz regisztrálni kell, és egyeztetni a háziorvossal vagy nőgyógyásszal, ugyanis ők írnak beutalót az oltáshoz. Több tízezer kismama érintett, úgy számolnak, nagyjából egy-két hét alatt mindegyikük megkaphatja az oltás első adagját – hangzott el az M1 Híradójában. A szakemberek szerint a kismamák különösen veszélyeztetettek, ezért indokolt az oltásuk. A Semmelweis Egyetem négy helyszínt jelölt ki és egy nap alatt mintegy ezer injekciót adtak be a kismamáknak. Az intézmény rektora, Merkely Béla elmondta, hogy a várandós kismamák egy oltást kapnak a terhesség ideje alatt, a másodikat pedig a szülést követően. A szoptató édesanyák viszont megkapják a mRNS típusú vakcinát, majd öt héttel később az erősítő második vakcinát is.

koronavírus
koronavírus elleni védőoltás
koronavírus-járvány
koronavírus-áldozat
koronavírus-fertőzöttek
koronavírus-gyógyszer
várandós

Most

09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.