Ugrás a tartalomra
MTI/Varga György

16-ra nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

2020-03-12
17:31
2020-03-12
17:39
Forrás
Pannon RTV
Egy iráni és két magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést.

Újabb három embernél diagnosztizáltak koronavírus-fertőzést, ezzel 16-ra nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon - közölték az illetékesek. Az országos tisztifőorvos által kiadott eljárásrendnek megfelelően az ő esetükben is haladéktalanul megkezdődött a járványügyi vizsgálat és a kontaktkutatás. Velük együtt Magyarországon 16 koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván: kilenc iráni, egy brit és hat magyar állampolgárt. Szlávik János a Dél-pesti Centrumkórház osztályvezetője az operatív törzs mai ülése után a három új fertőzött egészségi állapotáról is beszélt.

Szlávik János, osztályvezető főorvos, Dél-pesti Centrumkórház, Magyarország: „Az első egy korábban karanténban lévő iráni diák, akinek a tegnapi nap folyamán lett pozitív a tesztje. Ő egyébként a korábban rendbontó diákoknak az egyike. A második eset egy huszonhét éves magyar állampolgár, aki Izraelben járt, majd ezt követően Magyarországon kapcsolatba került ismeretlen állampolgárságú külföldiekkel. Lázas volt, köhögött, gombócérzése volt, és az ambulanciánkon derült ki a pozitivitása. Az ővele szoros kontaktusban lévő két embert karanténba tettük a Dél-pesti Szent László Kórház területén. A harmadik beteg egy 49 éves magyar beteg, aki március 7-én, hajnali háromkor járt a korona centrumban, a Szent László Kórházban. Ez a hölgy nem járt külföldön. Ő nem találkozott koronavírussal igazoltan fertőzött beteggel, ezért a kollégáim a Szent László Kórházba irányították.”

koronavírus
Magyarország

Most

07:10

Ma is extrém lesz az UV-sugárzás

8,3-as, extrém UV-B-sugárzás várható - közölte a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat. Ilyenkor normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.
19:08, Frissítve: 19:23

Orbán Viktor: Jó évet zár a V4

Jónak nevezte a Visegrádi Együttműködés (V4) országainak elmúlt egy évét Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma Varsóban, a kormányfők csúcstalálkozóját követő sajtótájékoztatón.

Népszerű