Ugrás a tartalomra
koronavirus.gov.hu

200 alatt az új fertőzöttek száma Magyarországon

2021.06.11
09:42
2021.06.11
14:22
Forrás
Pannon RTV
Meghalt 8 beteg, és újabb 199 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - tájékoztatnak az illetékesek.

Kórházban jelenleg 442 beteget ápolnak, közülük 51-en szorulnak lélegeztetőgépre. Magyarországon már közel 5 millió 325 ezren kaptak védőoltást, közülük 4 millió 157 ezren pedig már immunizáltnak tekinthetők. A magyarországi operatív törzs utoljára tartott tájékoztatót, mivel mint mondták, a harmadik hullám véget ért. Kiemelték azonban, hogy egy újabb hullám elkerülésének érdekében mindenki éljen az immunizáció lehetőségével, az oltóanyagok már a fiatal generációk számára is elérhetőek.

Galgóczi Ágnes, járványügyi osztályvezető, Nemzeti Népegészségügyi Központ: „Elkezdődött a 12-15 éves korosztály oltása is. A szülők regisztrálhatnak a gyerekek adataival a vakcina.gov.hu oldalon és a regisztráció néhány napos átfutási idő után élessé válik és ekkor közvetlenül szintén az oltópontra időpontot lehet foglalni a 12-15 évesek oltására is. A Pfizer vakcinája az, amely az Európai Gyógyszerügynökség által engedélyt kapott ebben a korosztályban történő alkalmazásra, tehát ezzel az oltással oltjuk ezt a korosztályt.”

koronavírus-áldozat
koronavírus-fertőzés
koronavírus-fertőzöttek
koronavírus elleni védőoltás

Most

17:04, Frissítve: 17:27

Olyan olcsó a tej, hogy a tejtermelők feladják

Míg a kenyér, a hús, a zöldségfélék és a gyümölcs ára nőtt, addig a tej és a tejtermékek ára maradt a régi már huzamosabb ideje. Az üzemanyag és a takarmány pedig folyamatosan drágul - panaszolják a tejtermelők.

Népszerű

Négy új pályázatot írt ki a tartomány

Az elsővel a női többségi tulajdonban lévő és nők által vezetett vállalkozásokat támogatják - mondta a Közügyek műsorában Pelt Ilona tartományi gazdasági és idegenforgalmi segédtitkár.