Ugrás a tartalomra

2024 az együttműködő nemzet éve lesz

2023.11.17
16:28
2023.11.17
16:55
Forrás
Pannon RTV
Ezt Potápi Árpád János, a magyar nemzetpolitikáért felelős államtitkár mondta.

Kiemelte, a 10 évvel ezelőtt elindított programokat viszik tovább és a nemzetpolitika tekintetében hasonló évre számíthatunk, mint amilyen az idei. A politikus a közelgő szerbiai választásokra is kitért: „Pásztor Bálint megbízott elnökként állt most a magyarság és a VMSZ élére és nyugodtan mondhatjuk, hogy ő is és a VMSZ is jól vizsgázott. Rekord gyorsasággal gyűltek össze az aláírások és reméljük, hogy a mozgósítás is jó lesz. Miniszterelnök úr azt mondta,hogy ehhez mi minden segítséget megadunk, ha ő azt mondta, nyilván én sem mondhatok mást, de személyesen is és kollégáim is ehhez minden segítséget meg fognak adni. Nekünk nagy érdekünk az, hogy a politikai intézményrendszerünket stabilnak tudjuk, illetve folyamatosan tudjuk erősíteni a mindenütt a Kárpát-medencében, még inkább a Vajdaságban.” 

Potápi Árpád János

Most

07:19, Frissítve: 07:25

Ködös, borult, esős idő

Felhős, hideg, esős idő várható ma a délelőtti órákban, a csapadék viszont délutánra megszűnhet. Az alacsonyan fekvő tájakon havas esőre is számíthatunk, a hegyvidékeken pedig havazásra.
22:25

Mága Zoltán koncertezett Topolyán

A hegedűművész Pásztor Istvánnak, a Vajdasági Magyar Szövetség elhunyt elnökének emléke előtt tisztelgett az eseménnyel a Sarlós Boldogasszony-plébániatemplomban.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.