Ugrás a tartalomra
MTI/Kovács Tamás

A 2024-es a védelem költségvetése lesz Magyarországon

2023.05.25
17:05
Forrás
hirado.hu
Ezt mondta a magyar pénzügyminiszter a kormányinfón.

A magyar kabinet elkötelezett abban, hogy megvédje az ország által eddig elért eredményeket. Meg fogják védeni a családokat, a nyugdíjasokat, a munkahelyeket, és megmarad a rezsicsökkentés is - fogalmazott a miniszter. Háborús időket élünk, az elhúzódó háború és az elhibázott brüsszeli szankciók figyelembevételével kellett megalkotni a költségvetés tervezetét – jelentette ki Varga Mihály. Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter kiemelte, hogy az Európai Parlament megpróbálhatja megakadályozni a soros magyar uniós elnökséget. Kifejtette: határozattervezet van az Európai Parlament előtt, de nincs ilyen hatáskörük, „annak következménye annyi lenne, mintha az azeri parlament döntene hasonlóan" de nem akarja megsérteni az azeri parlamentet - tette hozzá. Magyarország jövő júliustól lesz az EU soros elnöke.

Magyarország
költségvetés
Gulyás Gergely
Varga Mihály

Most

13:43, Frissítve: 13:53

Kétnyelvű zenés irodalmi est Pancsován

Petőfi 200 Zmaj 190 címmel tartottak kétnyelvű zenés irodalmi estet a pancsovai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesületben. Kicsik és nagyok együtt ünnepelték az évfordulókat.
13:21, Frissítve: 13:52

Július elsejétől drágul a cigaretta Szerbiában

Ez lesz a második áremelés idén és valószínűleg a szokásos 10 dinárral drágul majd. A drágulás oka a 2020 végén elfogadott jövedéki naptár, amely szerint 2025-ig minden január és július elején 1,5 dinárral emelik a cigaretta utáni külön jövedéki adót

Népszerű