Ugrás a tartalomra

A 2024-es a védelem költségvetése lesz Magyarországon

2023.05.25
17:05
Forrás
hirado.hu
Ezt mondta a magyar pénzügyminiszter a kormányinfón.

A magyar kabinet elkötelezett abban, hogy megvédje az ország által eddig elért eredményeket. Meg fogják védeni a családokat, a nyugdíjasokat, a munkahelyeket, és megmarad a rezsicsökkentés is - fogalmazott a miniszter. Háborús időket élünk, az elhúzódó háború és az elhibázott brüsszeli szankciók figyelembevételével kellett megalkotni a költségvetés tervezetét – jelentette ki Varga Mihály. Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter kiemelte, hogy az Európai Parlament megpróbálhatja megakadályozni a soros magyar uniós elnökséget. Kifejtette: határozattervezet van az Európai Parlament előtt, de nincs ilyen hatáskörük, „annak következménye annyi lenne, mintha az azeri parlament döntene hasonlóan" de nem akarja megsérteni az azeri parlamentet - tette hozzá. Magyarország jövő júliustól lesz az EU soros elnöke.

költségvetés
Gulyás Gergely
Varga Mihály

Most

14:41

Halásztelki fúvósok koncerteztek Belgrádban

A Bocskai István Református Oktatási Központ Fúvós Együttese mutatkozott be a belgrádi Collegium Hungaricumban. A Magyarországról érkező fiatalok egyórás koncertet tartottak a szerb fővárosban működő magyar kulturális központban.
14:34

Elkezdődött a TeátrumHíd Fesztivál

A programot zenei-összművészeti est, pódiumbeszélgetések is színesítik, és a fesztivál ideje alatt kiállítják a szervezők által középiskolások számára meghirdetett rajzpályázat legjobb alkotásait is.
13:04

Nehézbombázót lőtt le Ukrajna

Ukrajna pénteken lelőtte az orosz légierő egyik Tupoljev Tu-22M szuperszonikus nehézbombázóját a dél-oroszországi Sztavropol régióban – közölte Kijev.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.