Ugrás a tartalomra

2025-re kész lehet a Budapest-Belgrád vasútvonal

2020.12.03
12:52
2020.12.03
21:04
Forrás
MTI
Nyolc óra helyett 3,5 óra alatt juthatunk el a szerb fővárosból a magyarba.

Gulyás Gergely szerint 2025-re készül el a Budapest-Belgrád vasútvonal felújítása. A magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy a tervezési szakasz két évig tart, és az újjáépítést követően a vasút két vágánnyal és felújított állomásokkal fog rendelkezni. A vasútvonal magyarországi 150 kilométer hosszú szakasza teljes egészében felújításra szorul, utoljára a 60-as években korszerűsítették. A vágányokat óránkénti 200 kilométeres sebességre alakítják ki. A nyomvonal mentén több mint 100 kereszteződés, majdnem 100 kiszolgáló épület, 16 aluljáró, továbbá hidak, zajvédő falak, térvilágítások és közművek épülnek. A beruházás 8 óráról 3,5 órára csökkenti a menetidőt a szerb és a magyar főváros között.

Szerbiában a vasút Belgrád és Újvidék közötti szakaszán folynak a munkálatok jelenleg. A bejelentések szerint 2021 őszén csupán 25 perc alatt juthatnak el az utasok az egyik városból a másikba. Ezután következik az Újvidéket Szabadkával összekötő szakasz, majd a Szabadkától az országhatárig húzódó rész. A vasútvonal teljes nyomvonalának elkészültével a két főváros közötti menetidő 8 óráról 3,5 órára csökken.

Budapest-Belgrád
vasút
vasútvonal
gyorsvasút
Szerbia
Gulyás Gergely

Most

21:49

Megszámolják az ürgéket

Országos Ürgelajstromot szervez ismét a magyarországi Vadonlesők Közössége Természetvédelmi Egyesület április 20-27. között.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.