Ugrás a tartalomra
Pixabay/tomfield

219 ezer forintot kaphatnak a bértámogatásra nem jogosult önfoglalkoztatók Magyarországon

2021.06.08
13:40
Forrás
MTI
A kormány segít azoknak a mikrovállalkozásoknak és önfoglalkoztatóknak is, akik alkalmazott híján nem voltak jogosultak az ágazati bértámogatásra – jelentette be Schanda Tamás.

A magyar Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese közölte, az egyszeri támogatás mintegy 100-120 ezer érintett, például fodrászok, kozmetikusok, idegenvezetők és előadóművészek számára könnyítheti meg az újraindulást. Schanda Tamás hangsúlyozta, a kormány a május végén lezárult bértámogatási programokkal idén már több mint 200 ezer munkahely megőrzését segítette. A statisztikai adatok szerint egyébként tartósan több mint 4,5 millióan dolgoznak Magyarországon, a munkanélküliségi ráta a negyedik legalacsonyabb Európában.

Schanda Tamás
bértámogatás

Most

12:05

Karneváli hangulat Torontálvásárhelyen

Szebbnél szebb jelmezek, finomabbnál finomabb ételek és rengeteg mosoly volt a torontálvásárhelyi karneválon és pörköltfőző versenyen, amelyre külföldről is érkeztek vendégek. A karneválon több mint 200 gyerek öltözött jelmezbe.
11:33, Frissítve: 12:23

Zelenszkij: Súlyos a helyzet Donbaszban

Mariupol orosz fennhatóság alá került, az orosz csapatok arra készülnek, hogy Liman irányába nyomulnak tovább – jelenti az ukrán média. Andrzej Duda, lengyel államfő megérkezett Kijevbe.
10:39, Frissítve: 11:58

Testvértelepülési együttműködés

A magyarországi Őrtilos és Torontálvásárhely vezetősége testvértelepülési szerződést írt alá. A felek azt remélik, hogy az eddig is baráti kapcsolat a jövőben is gyümölcsöző lesz.

Népszerű