Ugrás a tartalomra
koronavirus.gov.hu

29 új fertőzött Magyarországon - „a járványgörbe egyértelműen lefelé mutat”

2020-06-02
11:32
Forrás
MTI
Egy nap alatt a koronavírus okozta betegség szövődményeiben öt idős személy vesztette életét

29 új fertőzöttel 3.921-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, meghalt 5 új idős, krónikus beteg, ezzel 532-re emelkedett az elhunytak száma, 2.160-an pedig már meggyógyultak. Kórházban jelenleg 427 beteget ápolnak, közülük 24-en vannak lélegeztetőgépen. Az illetékesek kiemelték, hogy a védekezés második szakaszában van az ország. Az a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsák az életet. Már Budapesten is megnyithattak az éttermek és a vendéglátóhelyek belső terei, valamint már a szabadtéri kulturális és sportrendezvények is látogathatók.

A járványgörbe egyértelműen lefelé mutat - mondta a mai tájékoztatón Müller Cecília országos tiszti főorvos. „A járvány egyértelműen egy lecsengő szakaszban van. A járványgörbénk egyértelműen lefelé mutat, immáron tizedik napja tapasztaljuk ezt, hosszabb ideje. Tehát a tendencia egyértelmű.”

járvány
fertőzés
betegség

Most

16:18, Frissítve: 16:27

Újra vesztegzár alatt van Melbourne

Az intézkedés mintegy ötmillió ausztráliai lakost érint, az emberek csak munkába, iskolába, bevásárolni vagy orvosi vizsgálatra mehetnek, egyébként az otthonukban kell tartózkodniuk.

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.