Ugrás a tartalomra
MTI/Vajda János

3 millió beoltott után döntenek Magyarországon az újraindítás következő lépéseiről

2021.04.08
12:45
2021.04.08
18:21
Forrás
koronavirus.gov.hu
Ez 5-6 nap múlva lehetséges - jelentette be Gulyás Gergely, a magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Magyarországon a beoltottak száma 2 608 084, közülük 1 177 947-en már a második oltást is megkapták. 4814 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 698 490 fertőzöttet regisztráltak - írja a koronavirus.gov.hu.

Elhunyt 272 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 22 681 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 419 765 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 256 044 főre emelkedett.

11 663 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1 337-en vannak lélegeztetőgépen.

MTI/Balogh Zoltán

Magyarország a második az uniós oltási ranglistán. Miután a beoltottak száma kedden meghaladta a 2,5 milliót, szerdától megkezdődhetett a lépcsőzetes újraindítás. Szigorú járványügyi intézkedések mellett, de kinyithattak az üzletek, a szolgáltatások és a kijárási tilalom 22 órára tolódott.

Az újraindítás első lépései a két és fél millió oltotthoz kötődtek, de ezek nem érdemi enyhítések, hiszen szigorítások is életbe léptek, például az üzletbe belépők korlátozása, mondta Gulyás Gergely, a magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter a járványhelyzet alakulásáról tájékoztató kormányinfón. 3 millió beoltott után döntenek az újraindítás következő lépéseiről, ez 5-6 nap múlva lehetséges, tette hozzá.

„Március 8-án, amikor módosítottunk az eddigi szabályokon és szigorítottunk, akkor 1 millió oltott volt Magyarországon. Most kevesebb mint egy hónap alatt ezt több mint két és félszeresére sikerült növelni. Magyarország Európában a leggyorsabban oltó országok közé tartozik. Azt reméljük, hogy még ebben a hónapban 4 millió fölé tudjuk emelni az oltottak számát.” 

Mától vasárnapig folytatódik a bölcsődei, óvodai és iskolai dolgozók soron kívüli oltása a kórházi oltópontokon. A háziorvosok is folytathatják a regisztráltak beküldését a kórházi oltópontokra, ahol most Pfizer és Szputnyik vakcinákkal tudják folytatni az oltást. 

Magyarország
koronavírus
járvány
oltás
vakcina
Gulyás Gergely

Most

14:31, Frissítve: 14:37

Megszépült Felsőhegy játszótere

A Felsőhegyi Önkéntes Központ aktivistái felújították a falu játszóterét és annak környékét, így megszépítve és biztonságosabbá téve azt a legkisebbeknek.

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.