Ugrás a tartalomra

3000 alatt az új fertőzöttek, 100 felett az áldozatok száma Magyarországon

2020.12.31
10:32
2020.12.31
13:31
Forrás
MTI,worldometers.info, RTS
Eddig összesen 9537-en vesztették életüket, 150 102-en meggyógyultak.

Meghalt 108, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 2971 állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést Magyarországon- közölte a koronavirus.gov.hu. A kormányzati portálon azt írták, hogy kórházban 5856 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 402-en vannak lélegeztetőgépen. A koronavírus-fertőzés megfékezése érdekében az este nyolc és a reggel öt óra közötti kijárási tilalom, ma éjszaka is érvényben marad Magyarországon.

Az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján kiemelték, a hatékony vakcina bizakodásra ad okot. Egyre többen jelentkeznek a védőoltás felvételére - mondta Müller Cecilia, országos tiszti főorvos. „A vakcinák Magyarországon már bizonyítottak, ismerjük, hogy rendelkezésre állnak és az emberek, gyermekeink azért nem betegszenek meg megnyomorító, fertőző betegségekben, mert egy kötelező védőoltási rendszer működik Magyarországon. A koronavírus elleni vakcinának a felvétele természetesen változatlanul önkéntes. Kérem szépen, hogy védjük meg egymást, védjük meg saját egészségünket, életünket és 2021-ben, ahogyan ez a nagy összefogás összekovácsolta a magyar embereket, én arra számítok és kérem önöket, a jövő esztendőben is, hogy ezt az óriási feladatot, ami a védőoltások beadását illeti, a lehető legrövidebb időn belül széles körben fogjuk elvégezni. Ezt segítsék elő minden igyekezetükkel.”

2020-at szerte a világon a koronavírus határozta meg. Amióta kitört a járvány, több mint 83 millióan fertőződtek meg, időközben már csaknem 59 millióan meg is gyógyultak. A koronavírus áldozatokat is szedett, összesen 1,8 millióan haltak bele a kórba. Az év befejezése nem a legjobban alakul. December utolsó előtti napján 563 ezer új pozitív esetet fedeztek fel a világ országaiban, a fertőzöttek 44 százaléka európai. Csaknem 12 ezren hunytak el egy nap alatt.

járvány
fertőzés
koronavírus

Most

11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.
10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.