Ugrás a tartalomra
koronavirus.gov.hu

3000 alatt az új fertőzöttek száma és 197 áldozat Magyarországon

2021.04.19
09:33
2021.04.19
15:37
Forrás
koronavirus.gov.hu
Javulnak a járványügyi adatok, mivel a lakosság betartotta a védelmi intézkedéseket - értékelte Dr. Müller Cecília a operatív törzs napi tájékoztatóján.

Magyarországon újabb 2680 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, és elhunyt 197 beteg. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 458 212-en vannak, az aktív fertőzöttek száma csaknem 270 ezer. A magyarországi kórházakban 8650 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 1 052-en szorulnak mesterséges lélegeztetésre.

A magyar tiszti főorvos hozzátette, a pedagógusok, bölcsődei gondozók oltása három körben befejeződött, összességében 200 ezer dolgozó kapott védőoltást. Magyarországon folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma már több mint 3 millió 266 ezer, közülük 1 millió 391 ezren már a második oltást is megkapták.

Dr. Müller Cecília magyar országos tisztifőorvos: „A pedagógusoknak a beoltását, ami soron kívül, kampányszerűen zajlott, tulajdonképpen befejeztük. Ez is azt a célt szolgálta, hogy biztonságos lehessen a helyszíni, helybeli oktatás, nevelés. Mint önök előtt is ismert, három részben történt ez meg. A harmadik kör szintén a hétvégén zajlott, behívtunk 31 ezer óvodai, bölcsődei és iskolai pedagógust, tehát a köznevelésben dolgozókat. Közülük most harminckét százaléka jelent meg, és vette igénybe a soron kívüli oltakozás lehetőségét.”

koronavírus
járvány
Magyarország
Müller Cecília

Most

14:31, Frissítve: 14:37

Megszépült Felsőhegy játszótere

A Felsőhegyi Önkéntes Központ aktivistái felújították a falu játszóterét és annak környékét, így megszépítve és biztonságosabbá téve azt a legkisebbeknek.

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.