Ugrás a tartalomra
koronavirus.gov.hu

4440 fővel emelkedett a fertőzöttek száma és elhunyt 96 beteg Magyarországon

2020-11-20
12:22
Forrás
koronavirus.gov.hu
4440 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel 165 901 főre nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 96 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 3568-ra emelkedett.

A gyógyultak száma már 38 074.

Az aktív fertőzöttek, azaz a jelenleg is beteg személyek száma 124 259 fő. Az aktív fertőzöttek 23%-a, az elhunytak 26%-a, a gyógyultak 27%-a budapesti.

7 512 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük  604-en vannak lélegeztetőgépen.

A járvány megjelenése óta csaknem másfél millió tesztet végeztek Magyarországon.

Magyarországon megkezdődött a szociális intézményekben a koronavírus-tesztelés – jelentett be György István, az operatív törzs online sajtótájékoztatóján. A magyar területi közigazgatásért felelős államtitkár elmondta, az első körben a szociális intézményekben, majd jövő héten a bölcsődékben, óvodákban, iskolákban és egészségügyi intézményekben kezdődik a tesztelés. Összesen 16691 helyszínen mintegy 370 ezer embert vizsgálnak meg.

György István, Magyarország területi közigazgatásért felelős államtitkára: „A tesztelés célja kettős. Az első természetesen az emberek védelme, a vírus terjedésének csökkentése. Emellett ez a tesztelési folyamat lehetőséget fog biztosítani arra, hogy teljesebb képet kapjunk, hogy az egészségügyi, szociális területen, valamint a gyermekeink, unokáink nevelését, oktatását végző intézményekben dolgozók körében a fertőzöttek száma mennyi, illetve a fertőzöttek aránya milyen.”

Magyarország
koronavírus
fertőzöttek
elhunytak

Most

07:41, Frissítve: 08:14

Összefogással Olivér gyógyulásáért

A bajmoki Pál Gajódi Olivérnek szerte a világon akadnak jóakarói, akik kisebb-nagyobb adományaikkal járulnak hozzá ahhoz, hogy a lassan egy éves kisfiú megkapja azt, amire a legnagyobb szüksége van: egy génterápiás kezelést.
19:50, Frissítve: 19:55

Négy áldozata van a robbanásnak Bristol közelében

Négy ember meghalt, egy pedig súlyosan megsérült egy robbanásban az angliai Bristol közelében - számolt be a Times egyik újságírója Twitter-bejegyzésében. A munkások egy vegyi tartály tetején voltak, amikor az felrobbant.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.