Ugrás a tartalomra

4440 fővel emelkedett a fertőzöttek száma és elhunyt 96 beteg Magyarországon

2020.11.20
12:22
Forrás
koronavirus.gov.hu
4440 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel 165 901 főre nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 96 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 3568-ra emelkedett.

A gyógyultak száma már 38 074.

Az aktív fertőzöttek, azaz a jelenleg is beteg személyek száma 124 259 fő. Az aktív fertőzöttek 23%-a, az elhunytak 26%-a, a gyógyultak 27%-a budapesti.

7 512 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük  604-en vannak lélegeztetőgépen.

A járvány megjelenése óta csaknem másfél millió tesztet végeztek Magyarországon.

Magyarországon megkezdődött a szociális intézményekben a koronavírus-tesztelés – jelentett be György István, az operatív törzs online sajtótájékoztatóján. A magyar területi közigazgatásért felelős államtitkár elmondta, az első körben a szociális intézményekben, majd jövő héten a bölcsődékben, óvodákban, iskolákban és egészségügyi intézményekben kezdődik a tesztelés. Összesen 16691 helyszínen mintegy 370 ezer embert vizsgálnak meg.

György István, Magyarország területi közigazgatásért felelős államtitkára: „A tesztelés célja kettős. Az első természetesen az emberek védelme, a vírus terjedésének csökkentése. Emellett ez a tesztelési folyamat lehetőséget fog biztosítani arra, hogy teljesebb képet kapjunk, hogy az egészségügyi, szociális területen, valamint a gyermekeink, unokáink nevelését, oktatását végző intézményekben dolgozók körében a fertőzöttek száma mennyi, illetve a fertőzöttek aránya milyen.”

koronavírus
fertőzöttek
elhunytak

Most

07:32

Máris itt a nyár?

25 fokos meleg vár ránk ma. Szerbia egyes részein, például Nišben és Kragujevacon akár 27 fok is lehet. A meleg levegő Észak-Afrika felől érkezik a térségbe.
07:17, Frissítve: 07:41

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.