Ugrás a tartalomra

6635 új koronavírus-fertőzött Magyarországon

2020.12.03
15:04
2020.12.03
15:14
Forrás
MTI
Meghalt 182, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 6635 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - írja a koronavirus.gov.hu csütörtökön.

A kormányzati portálon azt írták: 231 844-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 5324-re emelkedett, a gyógyultak száma 67 033.

Az aktív fertőzöttek száma 159 487. Az aktív fertőzöttek 20 százaléka, az elhunytak 23 százaléka, a gyógyultak 25 százaléka budapesti. Kórházban 7693 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 663-an vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 50 430-an vannak, a mintavételek száma 1 876 274-re emelkedett.

Továbbra is vigyázzunk magunkra, és a meglévő alapbetegségeinket tartsuk karban, hiszen ebben az időszakban fontos a stabil, kiegyensúlyozott egészségi állapot megtartása, hangsúlyozta Dr. Müller Cecília az operatív törzs napi sajtótájékoztatóján. A magyar országos tisztifőorvos hozzátette, a járvány terjedésének csökkentésében komoly előrelépést fog jelenteni a vakcina megjelenése. Ezért a napokban levélben keresi meg a nyugdíjasokat, hogy felmérhessék a beoltatási hajlandóságot, így tudják biztosítani a későbbiekben a vakcinák beadásának leghatékonyabb módját - tette hozzá.

Dr. Müller Cecília, országos tisztifőorvos, Magyarország: „Akkor reménykedhetünk igazi, számottevő javulásban, a járványhelyzet kezelésében egy lényeges előrelépést fog jelenteni a vakcina megérkezése és jelenléte, illetve az oltakozás az országban. Ahhoz, hogy tudjuk, felmérhessük az igényeket az oltakozási hajlandóságot a lakosság körében, a napokban megkeresem a nyugdíjasokat egy levéllel, és kérem, hogy a levélben lévő lapot kitöltve, majd a válaszborítékba visszahelyezve jelezzék oltakozási szándékukat.”

koronavírus
koronavírus-járvány
koronavírus-fertőzöttek
koronavírus-áldozat

Most

14:59

Orbán Viktor Georgia miniszterelnökével tárgyalt

A találkozón a magyar-georgiai politikai együttműködés elmélyítésének lehetőségeit, valamint Georgia EU-integrációs folyamatának állását tekintették át, figyelembe véve a Magyarország uniós elnöksége nyújtotta előrelépési lehetőségeket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.