Ugrás a tartalomra
MTI/Bruzák Noémi - archív

Áder János: A klíma gyorsabban változik, mint eddig bármikor

2021.09.23
13:19
Forrás
MTI, hirado.hu
A klímaváltozás sebessége jelenleg lényegesen nagyobb, mint eddig bármikor, legfőbb kiváltó oka pedig az ember - hangsúlyozta Áder János államfő szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A klímakutatók véleményének tükrében nagy bajban vagyunk – mondta Áder János köztársasági elnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában adott exkluzív interjújában. Budapesten tartják Közép-Európa legnagyobb fenntarthatósági rendezvényét a Hungexpo területén. November 29. és december 5. között rendezik meg a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expót és Világkiállítást, amely a megoldásokról fog szólni és világossá teszi, hogy a fenntarthatósági fordulat nemcsak kihívás, hanem gazdasági lehetőség is. A magyar államfő egyebek mellett azt emelte ki, hogy ma globálisan többet fogyasztunk a természeti tőkéből, mint amennyi új tud termelődni. A fenntarthatósági expón 160 cég fog kiállítani, és bemutatják, hogy az egyes problémákra, milyen megoldást kínálnak.

A klímakutatók úgy vélik, ha az ipari forradalom éghajlatához képest két fokkal megemelkedik a Föld hőmérséklete, onnantól már nem lehet visszafordítani a klímaváltozást és a vele járó káros következményeket. Ennek tükrében nagy bajban vagyunk, hiszen jelenleg már 1,5 fokkal melegedett a Föld.

Áder János
klíma
klímaváltozás
fenntarthatóság
Fenntarthatósági Expo

Most

22:52, Frissítve: 23:00

Kocsis Máté: életbe lép a Gyurcsány - Márki-Zay paktum

A baloldal hatalmat akar, annak viszont feltétele, hogy a miniszterelnök-jelölt és a legnagyobb baloldali párt elnöke ezt megkösse - jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője az ellenzéki előválasztásra reagálva vasárnap közösségi oldalán.
22:28, Frissítve: 22:46

Márki-Zay Péter nyerte az előválasztást

A Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje 57-43 arányban nyert a magyarországi ellenzéki előválasztás második fordulójában. A voksolás másik miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára gratulált Márky-Zay Péternek az előválasztáson elért sikeréhez.

Népszerű

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.