Ugrás a tartalomra
MTI/Koszticsák Szilárd

Áder János: Magyarország 2050-re klímasemlegessé válik

2021.09.29
19:17
2021.09.29
19:24
A magyar államfő azt mondta, hat év elteltével távolabb vagyunk a párizsi céloktól, mint az elfogadás pillanatában voltunk.

Magyarország, amely az Európai Unió tagországai közül elsőként ratifikálta a párizsi klímamegállapodást, olyan döntéseket hozott, amelynek eredményeképpen 2050-re az ország klímasemlegesé válik - közölte Áder János magyar köztársasági elnök Strasbourgban, az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése plenáris ülésének környezetvédelmi témájú magasszintű vitáján szerdán. Áder János a 2015 decemberében elfogadott párizsi klímamegállapodással összefüggésben arra figyelmeztetett: "Hat év elteltével távolabb vagyunk a párizsi céloktól, mint az elfogadás pillanatában voltunk. Végre kell hajtani, amiben megállapodtunk."

A magyar államfő kiemelte: az elmúlt ötven évben a természeti katasztrófák száma az ötszörösére nőtt, és meghétszereződött a természeti katasztrófák okozta anyagi kár. Az egymásra halmozódó természeti katasztrófák gazdasági krízist okozhatnak, azok szociális feszültéget kelthetnek, amelyek politikai válsághoz vezethetnek. Sem egyik, sem másik nem kedvez az emberi jogok kiteljesítésének - figyelmeztetett.

Áder János
klíma

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:29, Frissítve: 21:37

Ötödször ismételték meg a szavazást

617-en adták le voksukat Veliki Trnovac település hatos számú szavazóhelyén a csütörtök esti előzetes eredmények szerint. Itt ötödször ismételték meg a szavazást.
18:55, Frissítve: 19:43

Három vajdasági díjazott az Életmese-pályázaton

Három vajdasági díjazottja lett az idei Életmese-pályázatnak, amelynek díjátadóját ma tartották a magyar Országházban. A pályázatot 14 évvel ezelőtt indították el azzal a céllal, hogy megőrizzék a családtörténeteket szerte a Kárpát-medencében.
18:29

Egy kis deszka is menthet életet

A frissen kirepült fecskék és más kismadarak eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe, vagy vízgyűjtőbe - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.