Ugrás a tartalomra
MTI/Bruzák Noémi

Áder János: Meg kell becsülni a vízellátás biztonságát és a jó minőségű vizet!

2022.04.20
17:04
2022.04.20
17:10
Forrás
MTI
Meg kell becsülni azt a munkát, amelyet eddig a magyar vízügyi szakemberek végeztek, mert a világ nagy részén nem természetes a vízellátás biztonsága és a jó minőségű víz - fogalmazott Áder János magyar köztársasági elnök Kecskeméten.

A Föld napja rendezvénysorozathoz kapcsolódóan az ország egyik legnagyobb víziközmű-szolgáltatójába, a Bácsvíz Zrt. kecskeméti üzemirányító központjába látogatott el.

Hangsúlyozta, a világ legnagyobb részén az a probléma, hogy sokkal több vizet vesznek ki a vízgyűjtő területekről, mint amennyit a természet pótolni tud. Hozzátette, ez a lakosság ellátása, az ipari vízigények és a mezőgazdasági tevékenységek kielégítése szempontjából is nagyon rövid időn belül komoly gondot jelent majd.

A magyar államfő kiemelte: a Bácsvíz szakemberei ezzel szemben csak annyi vizet vesznek ki, amennyit a természet pótolni tud, és nagyon fontos, hogy ez a jövőben is így maradjon.

Áder János arra is emlékeztetett, hogy a vízhálózat felújításában országos szinten komoly az elmaradás. A rekonstrukció ugyan egy hosszú, több évtizedes munka, de az elvégzésével energiát és vizet spórolva csökkenteni lehet a hálózati veszteségeket, illetve az ellátás színvonala is javítható - mondta. "Ennek azonban minél előbb neki kell kezdeni, nem lehet tovább késlekedni.

Ez a feladat biztosan komoly kihívása lesz a következő kormánynak" - tette hozzá a magyar államfő.

Áder János
víz

Most

15:34, Frissítve: 15:41

LeBron került az élre

LeBron James, a Los Angeles Lakers sztárja megdöntötte Kareem Abdul-Jabbar rekordját, ezzel ő lett az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság történetének legeredményesebb játékosa.
13:55, Frissítve: 16:03

Most az orvos jött a páciensekhez Bezdánban

Ultrahangvizsgálatok, teljes vérkép készítése, cukorbetegek ellenőrzése, EKG-vizsgálat - ezeket a vizsgálatokat végezték Bezdánban a zombori Dr. Đorđe Lazić Egészségház szakorvosai egy új program keretében.

Népszerű