Ugrás a tartalomra
Pixabay/PublicDomainPictures

Áder János: Több feladat is van a fenntartható vízgazdálkodás területén

2020-12-02
11:57
Forrás
MTI
A magyar köztársasági elnök szerint ma már nem dönteni kell, hanem tenni a fenntartható vízgazdálkodásért.

A fenntartható vízgazdálkodás területén ma már nem elvi döntéseket kell meghoznunk, feladatunk az, hogy a közös cél eléréséhez szükséges lépésekről, a végrehajtás módjáról, időtávjáról és a finanszírozás feltételeiről beszéljünk - mondta Áder János a Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség online konferenciáján. A magyar köztársasági elnök hozzátette, az első budapesti víz világtalálkozón 2013-ban meghatározták a vízzel kapcsolatos célokat. Az Agenda 2030-at öt éve fogadták el, és ugyanabban az évben egyeztek meg Párizsban arról, hogy az éghajlatváltozás elszabadulását hogyan kívánják megelőzni.

Áder János
víz
vízgazdálkodás
fenntartható

Most

10:14

Távozik a Szegedi Szabadtéri Játékok vezetése

Felmentését kérte Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója, s hozzá hasonlóan távozik a fesztivál éléről Harangozó Gyula művészeti igazgató is - tájékoztatta a kulturális szakember kedden az MTI-t.
08:46, Frissítve: 12:19

Szerbiában megkezdődött a tömeges oltás

Minél gyorsabban le kell zajlania a koronavírus elleni vakcinnációnak Szerbiában, a Nyugat-Balkánnak szánt vakcinaszállítmányokról egyeztetnek csütörtökön az EU vezetői, csütörtökre készül el az újabb oltópont Szabadkán.

Népszerű

Fagy és havazás

Kemény fagyok jönnek Szerbiában az elkövetkező napokban, havazással tarkítva - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet oldalán. Az előrejelzések szerint szombattól folyamatosan hűlnek a reggelek, egyre zordabbra fordul az időjárás.