Ugrás a tartalomra
Áder előadást tart
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Áder: Magyarország 200 millió eurós vízügyi alapot hoz létre

2018-08-29
18:17
2018-08-29
18:26
Forrás
MTI
Mintegy 200 millió eurós kerettel tervezett, vízügyi fejlesztéseket támogató magyar befektetési alap létrehozását jelentette be Áder János magyar köztársasági elnök Stockholmban.

A Víz Világhét programján elhangzott előadásában a magyar államfő kifejtette: az alap célja, hogy olyan technológiai fejlesztések alkalmazását segítse, amelyek révén a vízügyi infrastrukturális befektetések hatékonysága növelhető, a kivitelezés ideje rövidíthető, a megtérülés esélyei javíthatók lesznek. Világszerte háromszor ekkora összegre lenne szükség, hogy a fenyegető vízválságot meg tudják állítani - emlékeztetett. Áder János szerint ez nem csak finanszírozás kérdése, ez szemléletváltást is jelent. 

Áder
Magyarország
alap
Stockholm

Most

19:54, Frissítve: 20:21

Haradinaj: A vámtarifák maradnak

A Szerbiából származó árura kivetett vámtarifák mindaddig érvényben maradnak, amíg nem születik egy mindent átfogó, kölcsönös megállapodás Koszovó elismeréséről - jelentette ki Ramush Haradinaj.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.