Ugrás a tartalomra
Áder előadást tart
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Áder: Magyarország 200 millió eurós vízügyi alapot hoz létre

2018-08-29
18:17
2018-08-29
18:26
Forrás
MTI
Mintegy 200 millió eurós kerettel tervezett, vízügyi fejlesztéseket támogató magyar befektetési alap létrehozását jelentette be Áder János magyar köztársasági elnök Stockholmban.

A Víz Világhét programján elhangzott előadásában a magyar államfő kifejtette: az alap célja, hogy olyan technológiai fejlesztések alkalmazását segítse, amelyek révén a vízügyi infrastrukturális befektetések hatékonysága növelhető, a kivitelezés ideje rövidíthető, a megtérülés esélyei javíthatók lesznek. Világszerte háromszor ekkora összegre lenne szükség, hogy a fenyegető vízválságot meg tudják állítani - emlékeztetett. Áder János szerint ez nem csak finanszírozás kérdése, ez szemléletváltást is jelent. 

Áder
Magyarország
alap
Stockholm

Most

11:54, Frissítve: 12:00

Stabilizálták a Notre-Dame szerkezetét

Az építészek és az építőmunkások stabilizálták a párizsi Notre-Dame székesegyház tűzvészben meggyengült struktúráját, a tűzoltók pedig péntek éjjel megkezdték a levonulást a katasztrófa helyszínéről.
10:43, Frissítve: 11:27

Eltűnnek a vizes élőhelyek

Továbbra is nagy gondot okoz a szárazság, nemcsak a mezőgazdaságban, hanem a vizes élőhelyek, az állóvizek megmaradását is veszélyezteti.
21:52, Frissítve: 22:37

A Szerbia Jövője kampány Belgrádban

Szerbia nem megosztott ország, tisztességes emberek lakják, akik dolgoznak és fejlődést szeretnének - hangzott el a Szerbia Jövője kampánysorozat központi nagygyűlésén, Belgrádban.

Népszerű

Holttestet találtak a Tiszában

Megtalálták annak a 62 éves férfinek a holtestét a Tiszában Adorjánnál, aki március 24-én tűnt el Törökkanizsán.