Ugrás a tartalomra
MTI/Bruzák Noémi

Áder: Magyarország határozottan elítéli a támadást

2022.02.25
19:28
Forrás
MTI
Magyarország határozottan elítéli az Ukrajna elleni orosz támadást – jelentette ki Áder János magyar köztársasági elnök a „bukaresti kilencek" államfői megbeszélésén Varsóban.

Áder János azt mondta: az Ukrajna elleni orosz támadás egyike a második világháború óta Európában látott legnagyobb katonai fellépéseknek, de 1956-ban Magyarország is kénytelen volt hasonlót elszenvedni. „Egy különleges napon beszélünk, a kommunizmus áldozatainak magyarországi emléknapján, amely felidézi bennünk az akkori érzéseket és emlékeket. Ebben a kontextusban is átéljük mindazt, ami most Ukrajnát érte” – emelte ki Magyarország államfője.

Áder János
Ukrajna
Oroszország
Magyarország
támadás
elítéli

Most

08:21, Frissítve: 08:33

Az eső vízesésként zúdult Dél-Koreára

Legalább heten meghaltak, hatan eltűntek az özönvízszerű eső okozta áradásban a dél-koreai főváros régiójában hétfőn. Szöul jómódú Gangnam negyedének utcái folyókká változtak, a járművek elmerültek, a víz elárasztotta a tömegközlekedési eszközöket.
17:45, Frissítve: 19:51

Toborozták a számlálóbiztosokat

Több mint 40 ezren töltötték ki a számlálóbiztosi munkával kapcsolatos elektronikus jelentkezési űrlapot – jelentette be a Köztársasági Statisztikai Intézet.

Népszerű