Ugrás a tartalomra
Klix.ba/Printscreen

Antifasisztákra támadtak Mostarban

2020-02-15
21:34
2020-02-15
21:40
Forrás
Szerbiai RTV, Klix.ba
Egy kisebb csoport huligán fáklyákkal, kövekkel és flakonokkal dobált meg egy nagyobb tömeget, akik az antifasiszta napok központi ünnepségén vettek részt.

A mintegy 2 ezer emlékezőkre akkor támadtak rá, amikor elhagyták a partizántemetőt, az utca másik feléről elkezdték őket különböző tárgyakkal dobálni. A különleges rendőri alakulatok szétzavarták a huligánokat, majd a kedélyek is megnyugodtak. A megemlékezésen elhangzott, az antifasiszta eszméért vívott harcra nagyobb szükség van napjainkban, mint valaha. A randalírozók különböző szólamokat skandáltak, és több autóbuszt is megrongáltak, a partizántemető bejáratára pedig fasiszta és usztasa jelképeket firkáltak. A tervezett felvonulást is elhalasztották a történtek miatt. Az egyik szervező még azt is mondta, hogy a térségben most nagyobb teret hódít a fasiszta eszme, mint a második világháborúban.

Mostar
huligán
támadás
fáklya
antifasiszta
fasiszta
usztasa
jelkép
firkál

Most

13:22, Frissítve: 13:35

Maradjunk otthon! Mesél a Pannon!

A karanténban sem maradhatunk mese nélkül. A Szabadkai Gyermekszínház, a Szabadkai Városi Könyvtár és a Pannon Televízió közösen viszi az apróságok otthonaiba a szebbnél szebb történeteket.
12:08

Folyamatos felmelegedés várható

Folyamatosan emelkedik majd a hőmérséklet a hét második felében. Csütörtökön az elmúlt napokhoz hasonlóan száraz, napos időre van kilátás. Délután a hőmérő higanyszála elérheti a 22 fokot.

Népszerű