Ugrás a tartalomra
MTI Fotó: Komka Péter

Anyanyelvi Tábor az Ópusztaszer melletti Bakson

2018.08.22
16:17
2018.08.22
16:24
Forrás
Pannon RTV
A Rákóczi Szövetség harmadik alkalommal megszervezett Anyanyelvi Táborában közel 120 fiatal vesz részt, akik Temes megyéből, Délvidékről, valamint a diaszpórából érkeznek.

A tábor megnyitóján ünnepi köszöntőt mond Szili Katalin. A miniszterelnöki megbízott ma a Szabadkai Magyar Rádiónak nyilatkozott a Rákóczi Szövetség Anyanyelvi Táborának részleteiről.

Szili Katalin, miniszterelnöki megbízott, Magyarország: „Temes megyéből és Délvidékről érkeznek, valamint lesz 12 olyan személy, akik a diaszpórából jöttek, Kanadából és Walesből. Ez azt is jelzi, hogy az összetartozásunk kovásza még is csak a nyelvünk. Ennek az ismerete a legfontosabb ahhoz, hogy mindazt ami az identitás megőrzését jelenti, kultúra, hagyományok megőrzése, illetőleg a történelmünk ismerete, hogy mindehhez hozzájussanak.”

Anyanyelvi
tábor
Ópusztaszer
Baks
Szili Katalin
Rákóczi Szövetség

Most

07:52

Ki Ladik Katalin?

Ha hangköltészet és performance, akkor Ladik Katalin. A művésznő köré épített gondolatokat és a konceptuális művészet alapelveit állította színpadra legújabb előadásában a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.