Ugrás a tartalomra

Áramlanak Horvátországba a migránsok

2015-10-12
15:25
Nem csökken a Horvátországra nehezedő migrációs nyomás, továbbra is áramlanak az országba az illegális bevándorlók, akiknek a száma megkétszereződött a múlt héthez képest
Nem csökken a Horvátországra nehezedő migrációs nyomás, továbbra is áramlanak az országba az illegális bevándorlók, akiknek a száma megkétszereződött a múlt héthez képest. Szeptember közepe, a magyar-szerb zöldhatár lezárása óta 158 ezer illegális bevándorló lépte át a szerb-horvát határt. Horvátország területére egy nap alatt 7000 migráns érkezik, akiket vonattal és buszokkal folyamatosan szállítanak a magyar határra. Közben a Dráván is felmérték a magyar-horvát határszakaszt a magyar szakemberek. Katonák, rendőrök, vízügyi szakemberek és erdészek ültek motorcsónakba, hogy a partszakaszt, amely alapvetően ártéri erdő, megvizsgálják. Azért mérték fel a helyzetet a Drávánál a magyar-horvát határszakaszon, hogy a döntéshozók meg tudják állapítani, hol kell tovább építeni az Ideiglenes Biztonsági Határzárat.(MTI)

Most

12:00, Frissítve: 12:05

Változékony marad az idő

Változékony lesz az időjárás térségünkben az elkövetkező napokban - tájékoztat a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.

Népszerű