Ugrás a tartalomra

Áramlanak Horvátországba a migránsok

2015-10-12
15:25
Nem csökken a Horvátországra nehezedő migrációs nyomás, továbbra is áramlanak az országba az illegális bevándorlók, akiknek a száma megkétszereződött a múlt héthez képest
Nem csökken a Horvátországra nehezedő migrációs nyomás, továbbra is áramlanak az országba az illegális bevándorlók, akiknek a száma megkétszereződött a múlt héthez képest. Szeptember közepe, a magyar-szerb zöldhatár lezárása óta 158 ezer illegális bevándorló lépte át a szerb-horvát határt. Horvátország területére egy nap alatt 7000 migráns érkezik, akiket vonattal és buszokkal folyamatosan szállítanak a magyar határra. Közben a Dráván is felmérték a magyar-horvát határszakaszt a magyar szakemberek. Katonák, rendőrök, vízügyi szakemberek és erdészek ültek motorcsónakba, hogy a partszakaszt, amely alapvetően ártéri erdő, megvizsgálják. Azért mérték fel a helyzetet a Drávánál a magyar-horvát határszakaszon, hogy a döntéshozók meg tudják állapítani, hol kell tovább építeni az Ideiglenes Biztonsági Határzárat.(MTI)

Most

18:29, Frissítve: 18:35

Vajdaságban Újvidéken keresnek legtöbbet

54 521 dinár volt januárban a nettó átlagfizetés Szerbiában. Ez névlegesen 4,1, reálisan 3,7 százalékkal magasabb összeget jelent az előző havihoz képest - közölte a Szerbiai Statisztikai Hivatal.

Népszerű

Jövő hétvégétől nyári időszámítás

Az Európai Bizottság eredeti javaslata értelmében idén állították volna át utoljára az órákat az EU-ban, de ez a tagállami fenntartások miatt már biztosan nem tartható, így az új céldátum 2021.

Két autó ütközött a Majsai úton

Két személyautó ütközött a Majsai úton, Szabadkán. Értesüléseink szerint a balesetben nem történt személyi sérülés, azonban az anyagi kár jelentős.