Ugrás a tartalomra
Facebook/Potápi Árpád János

Átadták ma Székelyvarságon a Hargita-hegység első ülőliftes sípályáját

2021-01-25
18:22
Forrás
MTI
A sípálya és a hozzá tartozó felvonó kialakítását a magyar állam támogatta.
Facebook/Potápi Árpád János

A kialakított sípálya közepes nehézségi fokú, 1050 méter hosszú és 161 méteres szintkülönbségű, amelyet kétüléses libegővel, pályaverő géppel, öt hóágyúval és az ezekhez vizet biztosító 8000 köbméteres víztározóval és vezetékrendszerrel szereltek fel.

Facebook/Potápi Árpád János

Az átadóünnepségen Potápi Árpád János magyar nemzetpolitikáért felelős államtitkár is jelen volt, aki célként jelölte meg a hegység sípályáinak az összekötését, és egy összefüggő sípályarendszer kialakítását. Székelyvarság polgármestere köszöntőjében elmondta, a beruházással már nemcsak nyáron fogja vonzani hegyvidéki település a turistákat, hanem a téli idényben is vonzóvá teszi a községet. A sípálya kialakítását a magyar állam támogatta.

Románia
Potápi Árpád János

Most

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.