Ugrás a tartalomra
Pixabay/analogicus/illusztráció

Átmenetileg szünetel a nemzetközi személyszállítás Szerbia és Magyarország között

2020.07.13
17:19
2020.07.13
17:39
Forrás
MTI
Az Ivo Andrić nemzetközi gyorsvonat július 14-től nem közlekedik - közölte a Magyar Államvasutak Zrt. hétfőn az MTI-vel.

A szerb vasút tájékoztatta a magyar vasúttársaságot, hogy július 14-től felfüggesztik a kelebiai határon át zajló vasúti forgalmat a szerbiai vírusvészhelyzet miatt. A MÁV felhívja a figyelmet, hogy az Ivo Andrić nemzetközi gyorsvonatpár meghatározatlan ideig nem közlekedik egyik irányban sem Kelebia és Újvidék között július 14-től. A vonatpárral a magyarországi utasok Budapest és Kelebia között továbbra is utazhatnak. A nemzetközi utazásról lemondó utasoknak a MÁV-Start az általa kiállított nemzetközi menet- és helyjegyeket kezelési költség nélkül visszaváltja. A jegypénztárban vásárolt nemzetközi jegyek esetében a nemzetközi pénztáraknál és az ügyfélszolgálatokon személyesen nyújthatják be az utasok a visszatérítési kérelmüket. Ezt elektronikus úton is jelezhetik az eszrevetel@mav-start.hu címen, ebben az esetben az eredeti menetjegyet postai úton el kell juttatni az ügyfélszolgálatra, a 1426. Budapest, Pf.: 56. címre - ismertetik.

Szerdától nem közlekedik a Szabadka-Szeged buszjárat sem. A Subotica-trans Utasforgalmi Közvállalat értesíti a polgárokat, hogy július 15-étől, szerdától a továbbiakig ideiglenesen szünetel a Szabadka-Szeged nemzetközi járatuk. Amikor a járványveszély miatt hozott intézkedések megváltoznak, valamint a Magyarországra való belépési szigorítások enyhülnek, akkor a Subotica-trans újra indítja a szegedi járatot. Erről a változásról is időben tájékoztatják majd az utazókat.

nemzetközi személyszállítás
Szerbia
Magyar Államvasutak
gyorsvonat

Most

11:24, Frissítve: 11:29

Megemlékezés a Sárga háznál

80 évvel ezelőtt a szabadkai Sárga ház épülete igazságtalanságok és kínzások helyszínévé vált - hangzott el a ma megtartott koszorúzáson.
10:32

Elkezdődött a IV. Budapesti Demográfiai Csúcs

A magyar kormány tizenkettedik éve a családokért dolgozik, hogy a negyven éve tartó demográfiai lejtmenetet megfordítsa - mondta a magyar családokért felelős tárca nélküli miniszter a IV. Budapesti Demográfiai Csúcsot megnyitó köszöntőjében.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.