Ugrás a tartalomra
Pixabay

Ausztria augusztus 1-jétől feloldja a koronavírussal fertőzöttek karanténját

2022.07.27
10:44
Forrás
Szerbiai RTV
Ezt jelentette be az osztrák egészségügyi miniszter. Mindazok, akiknek pozitív a tesztje, de nincsenek tüneteik elhagyhatják lakásukat, közterületen azonban maszkot kell viselniük.

A fertőzöttek látogathatnak éttermeket, diszkókat, uszodákat. A minisztérium rendelete szerint például bárban is ülhetnek és beszélgethetnek, de italt, ételt nem fogyaszthatnak. Egyébként minden korlátozás tíz napig érvényes az első pozitív teszttől számítva, negatív teszteredménnyel pedig már öt nap után lehet mentesülni a korlátozásoktól.

Covid
augusztus
koronavírus
karantén

Most

13:35

Búcsút tartottak Moholon

A Szent Mihály-kisbúcsú az egykori moholi zárdaiskola kápolnájának címünnepe, valamint a Moholról Doroszlóra induló gyalogos zarándokok Rózsafüzér Királynőjének szentelt és felajánlott fogadalmi napja is.
12:57, Frissítve: 13:05

Migránsügyben a helyzet változatlan

Tele van az erdő migránsokkal Szabadka külvárosában, a magyar határhoz közeli Makkhetes városrészben. A helyiek be sem mernek menni az egykor népszerű, hatalmas kirándulóhelyre.
11:56

Casper Ruud harmadik a világranglistán

A norvég Casper Ruud a szöuli negyeddöntős búcsúja után a másodikról a harmadik helyre csúszott vissza a férfi teniszezők világranglistáján, melyet a spanyol Carlos Alcaraz vezet.
11:41, Frissítve: 11:48

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.