Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Ronald Zak

Ausztriában mától a vásárlóknak kötelező a maszk viselése a boltokban

2020-04-01
12:52
2020-04-01
16:30
Forrás
Pannon RTV
Az viszont még kérdéses, hogy minden boltba jut-e elegendő hiszen naponta körülbelül három millió vásárló fordul meg a szupermarketekben.

A maszkok beszerzése különösen a kis boltok számára jelent kihívást - mondta bécsi tudósítónk. Fetes Kata elmondta: a hoteleket, panziókat teljesen bezárták. A legfrissebb adatok alapján Ausztriában több mint 10 ezer koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván, ebből 51 százalék férfi és 49 százalék nő. Messze a legtöbb fertőzött Tirolban van, ott ma átlépte a 2300-at a fertőzöttek száma, míg Bécsben 1418 a megbetegedettek száma.

Bécsi tudósítunk elmondta: több mint 2300 katona szerelt volna le 31-én, de a kormány meghosszabbította szolgálati idejüket. Ők most a rendőrség munkájában és az áruszállításban segítenek - tette hozzá Fetes Kata. Tudósítónk kiemelte: „Bécs 65 év feletti lakosainak egy 50 eurós taxiutalványt küldtek. Ugyanezen korosztályhoz tartozó 3500 fő pedig 30 euró értékű élelmiszercsomagot kapott. Ez az akció a múlt héten kezdődött és még ezen a héten tart.”

 

Ausztria
koronavírus
maszk

Most

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.

Kevés a vásárló a szabadkai ócskapiacon

Nem csak a magyarországi vevők maradtak el, akik most nem tudnak átjönni a határon, a járvány miatt a helybeliek is ritkán keresik fel a nemrégiben még kedvenc bevásárlóhelyüket.