Ugrás a tartalomra
Illusztráció: Pixabay/sipa

Az EU szerint túl olcsó a cigaretta, ezért eljárást indítanak Magyarország ellen

2019-10-10
20:16
2019-11-15
18:01
Forrás
hvg.hu
Még mindig olcsó a cigaretta Magyarországon - mondják az Európai Bizottságnál. Az ár miatt keresetet indítanak az ország ellen.

2017 végéig Magyarországnak fokozatosan emelnie kellett volna a cigarettára kivetett jövedéki adót, amíg az eléri az EU által előírt értéket. Júliusban elfogadott adótörvény szerint jövőre emelkedik a cigaretta és a fogyasztási dohány értéke Magyarországon, azonban csak 2021. január 1-jére éri el az uniós adóminimumot.

Európai Unió
cigaretta
dohány
eljárás
ár
Magyarország

Most

18:32, Frissítve: 19:07

7500 felett az új fertőzöttek száma Szerbiában

Több mint 7 és félezer új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt Szerbiában, és 41-en hunytak el. Nem zárnak be az óvodák, és marad a rendes tanítás az alsósok esetében - ez a szerbiai válságstáb döntése.
17:47, Frissítve: 20:31

Meghalt Diego Maradona

A labdarúgó két héttel az után halt meg, hogy agyvérzését követően hazaengedték a kórházból.
17:37, Frissítve: 18:12

Bővül a szerbiai autópálya-hálózat

Kölcsönszerződést írt alá Siniša Mali szerb pénzügyminiszter a Niš és Merdare közötti autópálya kiépítésére az EBRD nyugat-balkáni regionális igazgatójával, Hargitai Zsuzsannával.

Népszerű

Segítsünk a Surányi családnak

Tűzifa, építőanyag, meleg ruha, étel - mindez hiányzik a nehéz sorsú szabadkai Surányi család otthonából. A hattagú családnak nagy szüksége lenne segítségre.

A szerb-magyar határátlépés szabályai

A 2020. november 4. után lejáró okmányok a veszélyhelyzet miatt Magyarország területén további 60 napig használhatók maradnak, de azokat külföldön nem fogadják el - mondta a Közügyekben Csallóközi Eszter, Magyarország szabadkai főkonzulja.

Újabb szigorítások lépnek életbe Szerbiában

Holnaptól december 3-ig a vendéglátóipari egységek, éttermek, kávézók, bárok, klubok, bevásárlóközpontok, színházak, mozik és más kulturális intézmények, játéktermek 18 órától hajnali 5 óráig nem üzemelhetnek.