Ugrás a tartalomra
Illusztráció

Az Iszlám Állam 1200 tagja térhetett vissza a Nyugat-Balkánra

2020.02.13
12:49
Forrás
VajdaságMa
A bosznia-hercegovinai biztonsági szolgálat adatai szerint mintegy 400-an Koszovóba érkeztek vissza, Bosznia-Hercegovinában 350-en, Albániában 180-an, Észak-Macedóniában pedig 150-en lehetnek.

A nyugat-balkáni államok igazságszolgáltatásának komoly kihívást jelent az érintettek elleni fellépés: sok esetben ugyanis nincs bizonyíték arra, hogy a polgáraik részt vettek a terrorakciókban. A jelentés kitér arra is, hogy Törökország és Katar nyugat-balkáni gazdasági terjeszkedése is egyfajta kockázatot hordoz magában.

Iszlám Állam terrorszervezet
Bosznia
terrorszervezet

Most

19:50, Frissítve: 20:01

Osztrák, francia és brit szecesszió a magyar fővárosban

A szecesszió szó hallatán sokaknak Szabadka jut eszébe annak városképe miatt. Ugyanakkor Budapest is rejteget szecessziós kincseket. Ha nem is az épületek kinézetében, a Ráth György-villában biztosan rábukkanhatnak a századforduló kincseire.
15:39, Frissítve: 16:44

Folyamatosan nő a napi esetszám Szerbiában

Tovább nőtt a napi koronavírusos esetek száma Szerbiában. Az elmúlt 24 órában a 10710 tesztből 487 páciensnél azonosították a Covid-19 betegséget, és 2 páciens hunyt el a kór szövődményeiben.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.

Világszerte erdőtüzek pusztítanak

Hatalmas erdőtüzek pusztítanak Európa nyugati részén és ázsiai határán, valamint az Egyesült Államok nyugati részén és Szibériában is.