Ugrás a tartalomra

Az önkormányzatokkal egyeztettek az energiaválságról Magyarországon

2023.01.31
17:59
Forrás
MTI
A nemzetközi energiaválság mindenkit alkalmazkodásra kényszerít, megköveteli, hogy az árak és a fenntarthatóság mellett legalább egyenértékű szempontként vegyük figyelembe az ellátás biztonságát is - jelentette ki Lantos Csaba.

A magyar energiaügyi miniszter az önkormányzati szövetségek számára tartott keddi egyeztetésen hozzátette: az Energiaügyi Minisztérium a súlyos kihívásokra adható választ minél szélesebb körben kész megvitatni annak érdekében, hogy Magyarországon megmaradjon az energiaellátás biztonsága, továbbra is biztosított legyen az átlagfogyasztás mértékéig a magyar családok számára a rezsicsökkentett energiaár, a vállalkozások és az önkormányzatok is kapjanak segítséget.

Az energiahordozók szankciós felára komolyan próbára tette az európai fogyasztókat, nagymértékben megnehezíti a települések helyzetét, gazdálkodását is. A magyar Energiaügyi Minisztérium a helyi problémák beazonosítása, a megoldási lehetőségek közös áttekintése céljából kínált fel egyeztetési lehetőséget az önkormányzati szövetségek számára, amelyet az önkormányzati szereplők üdvözöltek.

energiaválság
Lantos Csaba
önkormányzat

Most

Népszerű